Dr. Michael Laitman

Miért van szükség pénzre?


Dr. Michael LaitmanKérdés: Hogy kapcsolódik a pénz a szellemiséghez és hogy segít a haladásban?

Válasz: Pénz  (Keszef) azonos szóalak a takarással (Kiszui) mely letakarja az önzésemet. Erő, ami betakarja az egoizmusokat, betölti, vagy segít másoknak kielégülést nyújtani. A pénz lehetőséget ad az egoizmusommal dolgozni – az egoizmus hasznára vagy ellene.

Ezért a majdani integrális világban a pénzt csak az emberek közti kapcsolat érdekében szabad használni majd. Mindenkinek csak a létminimum jár és minden pluszt a világ összekötésére kell adnia.

A jövő nemzedékben a javított világban a pénz eltűnik. Mindent megkapok a társadalomtól, amire szükségem van, minek kéne nekem pénz? Ha az egész világ egybekapcsolódik, s mindenkinek fedezik az alapigényeit, és senki nem akar majd extra örömöket, minek akkor a pénz? Nem lesz rá szükség.

Szükség lesz majd annak a technikának a kialakítására, amivele gyik társaságtól a másikhoz megy a csere, hogy az egész világ ellátása biztosítva legyen és elérjék a tökéletes formát, de már nem papírpénzzel megy ez majd. A kapcsolat lesz a mértékegység. lehet, hogy “pénznek” hívjuk e mértéket, de nem a ma használatos módon működik majd, hanem az egyesek egymásnak történő adása lesz az egység.

Ha az adás szintjére lépünk át, akkor is szükség lesz valamilyen “pénzre”. De akkor ez majd a szűrő alakját veszi fel, az adás felé vezet és annak az egységében mérik majd.

“Mennyit adtál ki érte?” A válasz : annyit, amennyi plusz egység létrejött! Közben ma a kiadott ár azáltal dől el, mennyit kapok én magamnak a többiektől elválva és így távolságot hozunk létre ezzel.

[36749]
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 3/1/11, Lesson on Money

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.