Dr. Michael Laitman

Mit nyerhetünk egy nap tanulással?

Kérdés:

Hogyan osszuk be az időnket megfelelően? Mennyi időt szánjak a családra, terjesztésre és a tanulásra?

Válaszom:

Lehetetlen a pontos mennyiséget meghatározni. Mindenki idejét saját lehetőségeinek és vágyának megfelelően osztja be.

A történelem ad nekünk egy példát egy tanítványról, aki egy napot tanult. Ez volt a neve is, Bar Bi Yoma (tanítvány egy napig). Földműves volt, és a mezőkön dolgozott. Három hónap utazásba telt neki, hogy otthonából Jeruzsálembe jusson, hogy egy napot a Tórát tanulja, és utána visszasétált otthonába egy újabb három hónapos utazással. Ezen személy tiszteletére létezik a tardíció, hogy a Tórát az év egy speciális napján tanuljuk.

Minden azon múlik hogy a személynek mennyi ideje van. Leckéink elérhetőek a TV csatornánkon (Izraelben), és az Interneten a nap 24 órájában, sőt mi több rendelkezünk tanuló centrumokkal a világ minden részén.

A komoly tanulás valóban gyümölcsöző. És ha valakinek meg van a lehetősége, akkor hallgathatja a leckéinket miközben utazik, vagy amikor a lehetőség elé kerül. Azonban csak egy rendszeres tanulás képes a Kabbala alapelveit egy egységes rendszerbe foglalni, és ez nem helyettesíthető mással.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,755 seconds.