Dr. Michael Laitman

Sok meglepetés vár ránk

Kérdés

Függenek a lelkek gyökerei attól, hogy a lelkek között milyen kapcsolat létezik?

Válasz

Többféle feltétel mellett kapcsolódnak össze a lelkek egymással, mint egy integrált rendszerben, ahol minden elem összeköttetésben van a másikkal. Még csak elképzelni is képtelen vagyunk ezt.

Tételezzük fel, hogy valakinek korrigálódnia kell, és emiatt ezer és ezer újabb eleme a közös rendszernek bekapcsolódik a folyamatba, vagyis lelkek és teremtmények sokasága, különböző szinteken. Ez valamilyen értelemben hasonló egy embrió fejlődéséhez. Ez egy nagyon furcsa módon növekszik: hirtelen egy farok szerű kiterjedést vesz fel, majd eltűnik, és bizonyos formák cserélődnek rajta, egyik a másik után.

Miért kell átmennünk az összes állapoton, ameddig nem nyerjük el, az emberi formát? Pontosan ez történik az embrióban is! Miért kell megkapnunk a táplálékot a köldökponton keresztül, mint embrió? Nem furcsa? Lényegében magunkhoz venni az élelmet a szájon át, szintén furcsának tűnhet, de legalább megegyezik a spirituális Partzuf működésével, aki így kapja a Fényt (ízek, Taamim) a szájon keresztül (Peh) amely a fejen, vagyis a Rosh részén van a Partzufnak.

Értelmetlen ezt firtatni, mert ez a fejlődés útja, a feltételek és a kölcsönhatások mind a lelkek közötti kapcsolatból származnak. Miért kell, a természet ásványi, a növényi és az állati szintjeinek a pontosan azon a módon kell fejlődniük, ahogy az történik, ami által jön létre ez a hatalmas gazdagsága a halak, madarak, állatok fajtáinak, a több ezer féle faja a növényeknek, és a különböző más teremtményeknek?  

Mindez a vágyak fejlődéséből és egymás közötti kombinációjából származik. Írva van, „A végrehajtás végén rejlik, a terv kezdete.” Ha nem érjük le a teljes egymásba olvadást egymással, a végrehajtás végén, a végső korrekcióban, akkor nem lenne szükségünk erre a hatalmas változatosságú fajokra, a természet valamennyi szintjén.  

Az összes szint, annak a függvényében bukkan fel vagy tűnik el, ahogy a korrekció történik, egy adott fejlődési periódusban. Ezért bizonyos fajtái az állatoknak, növényeknek már eltűntek a szemünk elől a Földön, miközben mások csak most tárulkoznak fel.

Tudósok minden nap felfedeznek egy új állatfajt, amely ezt megelőzően ismeretlen volt. Léteztek akkor ezek, vagy sem? Nem. Csak most lettek feltárva. Hirtelen ez a forma elkezdett feltárulni, és létezni, a mi vágyunk miatt, amely különböző kombinációkban nyilvánul meg, megjelenítve új víziókat, ezeknek a teremtményeknek a formáiban.  

Ezt megelőzően ezek a kapcsolatok a vágyak között nem léteztek, ezért ezek a teremtmények sem léteztek. Végül is, ezek csak külső megjelenési formái, a vágyaink meghatározott kombinációinak.  

Még több dolog fog feltárulni, azonban végül is minden ugyanabból az elvből származik.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,720 seconds.