Dr. Michael Laitman

Hinni a Bölcseknek

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Hogy kössem egybe a lecke közben megjelenő háromfajta vágyat?
1) A mesterséges vágyat, amikor kijavítást kérek önmagamnak,
2) a mesterséges vágyat, amikor az akarom hogy a környezetem hatással legyen rám,
3) és a valós vágyat, hogy megszűnjenek a kis korporális problémáim, amelyek most még nagynak tűnnek.

Válasz

Hinnünk kell a Kabbalista bölcseknek, akik szerint ha valaki rendszeresen és kitartóan dolgozik, az erőfeszítését gazdag jutalom koronázza majd. Nincs más lehetőség! Folytasd az erőfeszítéseidet!

Az eredmény, amit elérsz, minden addigi munkádat vissza fogja igazolni. Addig nincs ezen az úton válasz, amíg nem érted meg, nem érzed át és még nem tudsz kapcsolódni. De folytatnod kell!

Jelenleg még nem vagyunk képesek a csoporttal való kapcsolódásunkat a sikerrel egybeszőni és nem tudjuk még egybekötni a Kabbalah-t és a Teremtőt a szenvedéstől való megszabadulás vágyával. A Kabbalisták soha nem ígérték meg, hogy a Kabbalah meg fog szabadítani a szenvedéstől. Igazából semmit nem ígérhetünk annak, aki Kabbalát tanulni jön hozzánk. Csak ráébreszteni tudjuk a másikat a csoportos tanulás, és a Cél fontosságára. De a célt majd csak akkor láthatjuk meg, ha elér minket és megvilágít belülről a Fény, és kijavít bennünket.

Ez azért van így, mert a spirituális világból semmit nem lehet egoista szemmel megpillantani, főleg nem szerezhetünk meg olyan javakat általa, amiket az egoizmusunk  elvárna. Ismételgethetjük magunknak azt, hogy ez a módszer majd megszabadít,  és ezáltal világi sikereket érhetünk el, de ezzel nem haladunk előre.

Minél erősebben tapadjunk a helyes környezethez (a csoporthoz)  életünk minden percében és ez majd befolyásol bennünket annyira, hogy még erősebb kötelékre vágyunk, és még mélyebb összetapadásra a Teremtővel. Ez az ami erőt ad majd nekünk.

Napi kabbala lecke 2011/01.03 “Bevezetés a Zohár Könyvébe”

BS

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.