Dr. Michael Laitman

Feltár, kijavít, betölt

Március 3, 2011

Dr. Michael Laitman

A valóság két elemre redukálható: a teremtő és a teremtmény. Ugyanis a teremtmény érzi a sokaságot és a Teremtő adja ezt neki. Ha  a teremtmény változik, akkor ezt a Teremtő adja, akár jó, akár rossz a változás, de ez csak szubjektív érzéseink függvénye, mint minden.

Sokféle névvel nevezhetjük a teremtményre ható Teremtő adást: “ítélet” és “irgalom”, “jó” és “rossz”, aszerint miként tárul fel számunkra. Így vagy úgy ezek a meghatározások mind a jó és rossz verziói, mert mi a kapni akarás vágyából állunk s ez döntő.

Mivel az öröm kapás vágya sok szinten létezik, sok alakban jelentkezik a jó és a rossz. A felső adó-Fény hatása sokféle alakban érkezik. Ezért három alap-tipusra osztjuk a teremtő-Adó hatást:

  • Adó-fény feltárja a hordozókat/vágyakat;
  • Adó-fény kijavítja a hordozókat/vágyakat;
  • Adó-fény betölti a hordozókat/vágyakat.

Ez a sorrend, feltár, kijavít, megtölt. Ennek a folyamatnak sok állomása van, egymásba-kapcsolódó vágyak sokfélesége szerint. A vágyakat a nyers vastagságuk szerint különböztetjük meg, mélység és erő szerint, s keveredésük sokezer választ vált ki bennünk.

A vágyam egy része a feltárás fázisában lehet, a másik része épp javul, a harmadik már betelt, beteljesült. Számtalan érzést alkot a sokféle vágy-kapcsolat. Ezek alakítják ki a világ képét, amelyben létünket érezzük.

Végülis csak a vágy erő megnyilvánulásait érzékeljük, mely érzékelésünkben sok-sok részre oszlik szét. Nincs hatalmunk persze vágyak felett, sem kapcsolódó csoportjaik felett vagy az állomásaik felett. Ezért kell a haladásunkban arra törekedni, hogy a leginkább közeledjünk az Adó-teremtőhöz azaz az adás,a  szeretet, az egység vágyát építsük, teremtsük magunkban.

Ezzel magunkra vonzzuk a megvilágító Fényt, erejét, mely e szándékban (gondolatban)  jelenik meg. Ahogy közelít, úgy tapasztaljuk meg az állomásait: a feltárást, a kijavítást és a betöltést a vágyainkban.
[36730]
Kabbalah Lecke 3/1/2011 Rabas

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,664 seconds.