Dr. Michael Laitman

Szellemi bizalom: bizalom az adásban

Dr. Michael Laitman


Kérdés

Miben és hogy bízzak a Jövőben: a társadalomban vagy a Teremtő-Adóban?

Válasz

 A bizalom  csak az emberi kapcsolatokban jelenik meg. Az anyagi bizalom az anyagi társaság körében, a szellemi bizalom a szellemi társak között.

A szellemi bizalom nem azt jelenti, hogy semmire nincs szükségem. Más az értelme azonban: biztos vagyok abban, hogy nem fog hiányozni előlem az adás  mások felé és a teremtő felé.

A bizalmam nem magamba vetem, hanem a Célba. Biztos vagyok benne, hogy az emberek a környezetemben támogatnak majd a kölcsönös felelősség elve szerint. Mi más lehetne a bizalom alapja a szellemi (adó) világban?

Másrészt ebben  a világban abban akarok bízni, hogy az egóm vágyai mind teljesülnek…

Kérdés: Sajnos nem tudom magam kizárólag a szellemi (Adó) bizalomra korlátozni. Nincs szükségem anyagi szintű bizalomra?

Válasz: Amíg ebben a világban vagyunk, a lét elemi igényeit ki kell elégítenünk. Amíg a társadalomban élünk, addig erről gondoskodnunk kell.  Akármilyen magas szinten van a társadalom, amíg az anyagi világ még érzékelhető az embereknek, addig gondoskodnunk kell a mai és holnapi szükségleteinkről. Kellenek javak, gyártmányok, boltok, raktárak stb.

Csak majd más törvény alapján működnek a jövőben. felérve az adás szellemi szándékának szintjére még mindig gondoskodni kell magunkról az anyag szintjén, mert még nem javultak meg azok a vágyak (Kelim) amik a “kőszívet” a számításokat képviselik.


Tehát meg kell különböztetni a szellemi és anyagi bizalmat. A testiségben gondoskodom magamról, rokonaimról, az emberiségről. de a szellemi bizalom magasabban fekszik: abban bízom, hogy életem minden percében tudok adni, amennyit csak akarok.

[36961]
Kabbalah Lecke 3/3/11 on Confidence

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.