Dr. Michael Laitman

A félelem fő fontossága.

Az  első(micva), amit kaptunk, a félelem volt.

Az “ irah” az félelem: ha én a spirituális úton megyek, ha én elérem  a szellemi világot, ha én megértem helyesen a Szent Irásokat, ha helyesen  dolgozom a csoportban, az egészet összefoglalva, vajon sikeres leszek-e? Ez  kell legyen az én állandó aggodásom. Ha nekem már nincs ez az aggodásom, ez rögtön letérit engem a vonalrol, amely a cél felé vezet.

A mi világunkban, a pzichológia több mint 800 fajta félelmet számol össze. Vajon én eleget keresek-e? Vajon egészséges vagyok-e? Vajon nem történik-e velem valamilyen szerencsétlenség? De mi a félelem helyes jelentése: Vajon én a helyes cél iranyába haladok-e? Amennyiben én a kapni akáras állapotából képes vagyok-e megváltozni az adakozó állapotba? Ez már olyan aggodás, amelyeknek nem érzem  a szükségét.

Vajon fogom-e érzeni ezt a szükséget? Ha befektetem az erőfeszitésem, és ezen cél felé iranyulok, felgyülemlik-e bennem ez a szükség? Én át kell hogy éljem ezt egész folyamatot: a legkisebb aggodalomtól, a tőbb megértésig, amig el nem jutok teljes félelemig (ira), amely pontosan a cél felé irányit, és meg is tudom tenni mindezt. Ez ahhoz a kérelemhez vezet: “ Vajon eleget adok-e én magamból a Teremtő irányába? Vajon hasoló leszek-e hozzá? Vajon nem leszek-e alacsonyabb annál a vendégnél aki kielégülést kap a házigazdától, azért hogy, megvédje magát a szégyentől?”

Az ijedség az félelem, ez az első jótett (micva). Ezt a fajta félelmet kell megszereznem, mert ez kezdettől még nem létezik bennem. A cél nem látszik, semmi szükségem nincs az adakozás tulajdonságára. Miért kellene nekem a társak szeretette? Vagyis, olyan nagy szükségem kell hogy legyen erre, amely kiváltja azt a félelem érzékelést:” Mi lesz, ha ezt én nem fogom tudni megszerezni?” – Milyen bolond dolog mindez, az önzőségem szempontjából, valami itt nem stimmel. De a környezeten keresztül (tanár, könyv,  csoport) és a körbevevő Fény által, megtudjuk szerezni ezeket, ezzel a félénkséggel: “Vajon megkapom-e a Fényt, amely embert formál belőlem, Attól félek, hogy esetleg nem fogom megszerezni az adakozást? “

Ezért, mi egy nagy folyamat előtt állunk, amely megépiti a szükséges feltételeket. Bár valojában, lehetséges gyorsan teljesiteni ezt a folyamatot, de minden az erőfeszitésemtől függ, amelyeket befektetek:

Elsősorban félelemmel kell rendelkezzek: “ Vajon én a helyes úton haladok-e a cél felé?”

Miután megszereztem  a félelmet. bemutatkozik nekem a szeretett tulajdonsága. Mert nincs szeretet félelem nélkül.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.