Dr. Michael Laitman

“Menj és szerezz a társadtól”

Dr. Michael LaitmanÍrva van: “Menj és szerezz a társaidtól”, vagyis folyton csereberélünk, vágyakat és örömöket egymással, fizetjük egymást és betöltjük egymást ezzel vagy azzal.

Világunk teljes, globális, integrális rendszer ahol szükség van minden vágyat “betakarni” , mert ezzel “fizetünk” a betöltődésért. (A kiszuj-keszef rím)

Hogy ez a rendszer eljusson a Jövő Teljességéhez, ahol minden vágy “takarást” kap, ehhez mindenkinek ki kell alakítania a szűrőjét a belső egós vágyai fölé. Vagyis mindenkinek kell “takarás” azaz “pénz” amivel az igényeit kifizeti.

Nem pénzzel kell fizetni. Hanem egy jó gesztussal, mosollyal, kölcsönös szolgálattal, munkával. “Adok neked valamit, s te is nekem adsz valamit.” Nem kell áru-pénz csere, mert a “pénz”, az “érték” és így tágabb a papírpénznél.
Pénzzel fizetünk a vágy teljesítéséért, ami méri az igényt és a teljesülést. Nem tudjuk, mekkora egy-egy vágyunk, mert ez rejtve van bennünk. A Teljesség Fentről jön, s előre nem tudjuk megjósolni. Csak az erőfeszítés tesz értékké valamit, az erőfeszítésem mértéke az a (ego-)szűrőm. Csak e szerint értékelhetjük magunkat.

Végülis a “pénz-érték” az embernek, (Ád-ámnak) , a szellemi Parcufnak az értékét méri. A szűrő nagyságától függ mennyire tudja vágyát a megvilágító Fénnyel megtölteni, s annál nagyobb ember lesz. Minél nagyobb ember, annál közelebb jut a Teremtőhöz, amit ez a “pénz-érték-adó” határoz meg, vagyis a “takaró”, a szűrő.

A mi világunkban a pénz így válik az önzés eltakarásává. Nem az egónkat takarjuk el vele, hanem egoista módon akarjuk vele a kielégülést. Ezért maradunk üresek, mert a teljességet önző módon nem lehet megkapni és megtartani. HA az anti-egoista szűrő nélkül jön a beteljesülés, hanem a “hamispénzünk” az egoizmus hozza, akkor megduplázódik a vágy rögtön, és készeresre nő az ürességünk.

Tehát az “igaz kétszeresen jutalmazódik, a gonosz kétszeresen vesztes lesz”, kétszeres az üressége. Ez a belső űr a jutalmuk, mert ez vezeti őket majd a javuláshoz, a gyógyuláshoz, ezt nevezik “a szenvedés ösvényének”.

Tehát a világ az önző egoista vágyak megvalósításával fejlődik. Végül mindenképpen szörnyű válságba jutunk. Nem pénzügyileg, hanem az önző pénz-használat miatt. Fokozatos ez a folyamat, és majd a jövőben teljesedik ki még. Párhuzamosan az ego használatával, a másik kihasználásával – minden egoista gonoszságról lehull a a lepel.

[36766]
Kabbalah Lecke 3/1/11, Lesson on Money

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,922 seconds.