Dr. Michael Laitman

A bajok fölé emelkedni, azért hogy megforduljanak

Az emberi szinten, a mi világunkban képesek vagyunk tanulni, tudást és ismereteket szerezni, és egy bizonyos mértékben ellenőrizni a természetben levő kövületeket, növényeket és állatokat. Nem a legtökéletesebben értjük, de mégis képesek vagyunk  megértemi és valamenyire megváltoztatni.

De mi nem  vagyunk képesek vezetni az emberiséget, és az emberi társadalmat. Ez a mi időnkben egyre jobban felfedezhető. Az ellenőrzés hiánya és a hatalom mindenhol felfedeződik, nem számit mit tesz az ember.

Nincs erőnk nevelni az új nemzedéket, a gyerekeinket. A múltban nem gondolkoztunk ezen, akkor hogyan találkozunk ma ezekkel a bajokkal? A fiatal generáció lekapcsolódott rólunk, és nem vagyunk képesek tenni vele semmit.

Ha sikerülne, tennénk velük valami hasznosat, valami jót,- de mi nem tudjuk, hogy mit jelent ez, – hogy legalább a gyerekeink, élhessenek jobb körülmények közt. Minden kórosztály azt remélte, érdemes nehezebb életet vállalni a gyerekeink sikereinek érdekében. De ma eljőtt az átmeneti időszak. Átmentünk a másik végletbe, a elvárások tetőfokára és már nem reménykedünk abban, hogy a jövő generáció élete jobb lesz mint a miénk. Ezért az emberiséget nem érdekli már a családalapítás és a gyermekvállalás.

A mi problémánk az,- hogy a legegyszerübb anyagi szinten,- egy normalis életet akarunk épiteni 7 miliárd embernek, ezért nekünk a legmagasabb spirituális szintet kell elérnünk.

Mivel én az emberi fokozaton vagyok ( 4) ,én tudom irányitani az alacsonyabb rendű állapotokat: kövületi ( 1), nővényi (2), és elő (3). De ahhoz, hogy megtudjam őrizni és vezetni a sajat állapotomat, egy magassabbra spirituális fokozatra kell emelkedjek (5). Akkor képes leszek vezetni az én emberi állapotomat.

A bajok fölé emelkedni, hogy megforduljanak.

A következtetés egyszerű.Ahhoz, hogy elrendeződjenek körülöttünk a dolgaink: az oktatás, a család, az emberek közti a kölcsönös kapcsolat, hogy az űzleti, az ökológiai, gazdasági akadályokat leküzdhessük, azért, hogy legyőzzük a betegségeket és az új virusokat, szükséges tudnunk, honnan jön ez az egész, hol találhatok azok az erők, amelyek vezetik az emberi szintet. Ezek nem itt   találhatok. Ez azt jelenti, hogy én egy nekem magamnak egy felsőbb szintre kell emelkednem.

Ezért Báál HáSzulám boldog volt azért a lehetőségért amelyet kapott, hogy az egész világnak felfedezze a Kabbala Bölcseletét, és nem csak magának vagy egy maroknyi érdeklődőknek. Bár mára ez a “maroknyi” érdeklődő száma egy pár millióra duzzadt, akik nap mint nap nézik a leckéinket, olvassák az anyagokat, mi nem csak hozzájuk, hanem minden emberhez beszélünka a világban.

Rövidesen olyan állapothoz érünk, amelyet még el sem tudunk képzelni.Az ember a társadalomban semmilyen területen nem fog tudni sikereket elérni, ha nincsen minimális ismerete, a formáról, amelybe vezet világunk az ötödik fokozatról. A programjaink, amelyet kezdeményezünk a család, az ország és a világ javára, megakadnak és le vannak állítva.

A Kabbala Bölcselete nem csak azért szükséges, hogy a spirituális realitásba lépjünk. A váltságok összeadódnak egy multiszisztémás váltsággá, ami nyomja a világot növekedés felé, egy új fokozatra.

Mi ebben a világban abban különbözünk másoktól, hogy megkaptuk a negyedik fokozatot  a “szivben levő pontot”, azt a vágyat , hogy felemelkedjünk az ötödik fokozatra. Minket a belső jo nyomás vonz előre. A világ többi részét a “nagy szenvedések” tolják, amelyek hátulrol jönnek. Minket csábitnak  “cukorkával”, a jóra való sóvargással, de a többiek nem találják a kiútat “a bot alatt”. Ők úgy viselkednek, mint az állatok, melyek nem tudják merre forduljanak, hogy küzdjék le a katasztrofákat, amelyek megjelennek mindenhol. És ez csak a kezdet.

A bajok fölé emelkedni, hogy megforduljanak.

2011.04.01, New Jersey Kongresszusból

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.