Dr. Michael Laitman

Akkor majd az ember nem lop többé

Kérdés

Miért mondjuk azt, hogy a Körülölelő Fény, edénnyé (Kli) válik, hogy megszerezze a Felső Fényt? Ez nem csak a feltétele az élvezetek megszerzésére irányuló vággyal való munkának?

Válasz

Ez nem pontosan ez. Valójában, az élvezetek megszerzésére irányuló vágy, soha nem nyeli el a felső Fényt, még a megszorítás előtt sem, mivel a szándéka, nem a Fény megszerzése. Azaz, megszerzi a Fényt, de nem azért, mert erre törekszik, hanem mert a Teremtő, ezt ilyen módon rendezte el. Ezért ezt nem megszerzésnek neveztük.

A megszerzésre irányuló vágy soha nem lesz képes kitölteni magát Fénnyel, mivel ellentétes a Fénnyel. A formaegyezés törvényét be kell tartani. Ezért a Fény fogadására való Klit, edényt csak a Visszavert Fény képezhet, (Ohr Hozer), ami adakozó.

Azért létezünk, mert egy kicsiny megvilágítást behatol az egoizmusunkba, a Tzimtzum Aleph (első megszorítás) ellenére. Ez a megvilágítás életre kelti az egész világunkat. Azonban ezt nem nevezhetjük megszerzésnek, mivel a Fény egy pillanat múlva eltűnik – ez egy lopás.

Még ha igazán akartam is adakozni a Teremtőnek válaszként, ez a vágyam még mindig túl kicsi. A Visszavert Fény kiterjeszti ezt, megnöveli, 620 szorosára, és ad egy lehetőséget nekem arra, hogy az adakozáson keresztül megszerezzek.

A vágyam képtelen felfedezni a Teremtő nagyságát szűrő és a Visszavert Fény nélkül; ehhez túl kicsi. Eközben a Teremtő Végtelen. Ezért az Ő fontosságának és nagyságának a feltátásával én is az Őt tartalmazó Kli (vágy) hordozójává válok, és ez által megszerzem a végtelen adakozási képességét. Végül is én akarom kitölteni ezzel Őt. 

KN

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.