Dr. Michael Laitman

A könyv.

Vannak könyvek, amelyeket szimpla emberek irtak, amit ők éreznek ebben a világban. És vannak könyvek, amelyeket a Kabbalisták irtak, akik megszerezték a spirituális világot és leirták a spirituális érzékelésüket.

Ezek a könyvek különösek, Szent könyvek. A “Szent” (Kados) jelentése “különös”. A spirituális világ teljesen különos tőlünk, a mi egónktól, ennélfogva a személy, ahogy elképzeli ezt a felső világot az ő érzékelésében, irja a szent könyvet, amely specialis és teljesen különös.

Az összes könyvekből, amelyeket irtak a történelem folyamán a sok ezer ember, akik megszerezték a spiritualitást, létezik egy  különös könyv. Ezeket a Kabbalista forrásokat hivják szimplán ” a köny”, anélkul hogy nevet emlitnének: “irva a könyvbe”, “a könyvben olvastam”.

Ez a könyv azért olyan különös a többi könyvektől, mert egy különös emberi csopot irta, megszereztek az összes Felső Szfirákat a Malchut En Sofból. Mindegyik közülük kompatibil volt egyik a tiz szfiraból a Malchutba. Az ők lelkük olyan különös volt, hogy mindegyik eredett egy Szfira gyökereből  a Malchut En Szofból.

Ez a tiz különös ember gyülekezete történt ezelőtt 2000 évvel. Kilenc tanuló eggyütt a tanárral, Rabbi Simon, elszigetelte magát egy barlangban Israel északi részen,  ahol laktak és tanultak.

Ez egy különös hely. Mikor együtt utaztam Rábás tanárommal, gyakran meglátogattuk ezt a barlangot. Rábás nagyon szeretett ott lenni. Ő ott állt egy pár percet, és ugy nezett ki minha eltünne, mintha kiment volna a testéből. Annyira hogy, összkapcsolodott a tiz Szfira spirituális erejével, a tiz lélekkel, akik felfedezték a EnSof Világát és ebben a barlangban ültek.

Amikor ők egybekapcsolodtak, ők megszerezték az egész 125 spirituális lépcsőt, a mi vilaguntól az EnSof világáig. Báál HáSulám irta a “Zohár bevezető könyvében”, hogy ez csak egyszer történt a történelem folyamán, hogy egy emberi csoport megszerzett egy ilyen magas fokozatot, nekik köszönhetjük, hogy összekapcsolodtak egymással és együtt tanultak.

Csak a korrekció végén szerezzük meg ugyanazt a fokozatot, mint amelyet ők szereztek meg, és eppen ezért ezt megszerezzük, a köztük levő összekapcsolodásban – erről irtak az ők könyvükbe. És ez a Zohár ereje. Nyilvanvaló, hogy ebből a könyvből kaphatjuk meg a nagy erőt. Ezért ez a könyv olyan fontos.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,472 seconds.