Dr. Michael Laitman

Kié a szűrő?

A szűrő (Masach) nem tartozhat egyénileg senkihez. Mire épülne az én egyéni szűrőm, a korporeális világ benyomásaira? A kulcs az a hozzám hasonló egyénekkel történő egységre irányuló vágy (vagy annak hiánya).

A szűrő az egységre épül, az lefedi a törést közöttem és a többiek között. Az összekapcsoló szűrő a taszítás és gyűlölet mélysége fölött jön létre.

Amikor mi felfedezzük a törést, azonnal be kell azt “foltozzuk”. Hogyan tehetjük mindezt? A Fény leereszkedik és korrigálja a hasadást, amely a közöttünk levő gyűlölet. Az összes spirituális önzőség (Ádám, az ember szintjén), amely a kollektív lélek törésének az eredménye, csakis közöttünk létezik. Az én egyéni önzőségem, az csak állati szintű önzőség.

A szűrő törött állapotunk fölé van helyezve: a gyűlölet megmarad alatta, és a szándék uralkodik fölötte. Először mindaz adakozás az adakozás érdekében, azaz egy olyan állapot, amikor nem vagyunk hajlandóak gyűlölettel fordulni másokhoz annak megfelelően, hogy “Amit te magad gyűlölsz, ne tett meg felebarátoddal”. És akkor mi megépítjük a második szűrőt, vagy a “A felebarát szeretet mint saját magunk szeretete”. Mindez közöttünk történik, jön létre.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.