Dr. Michael Laitman

Figyelni a Teremtő hangjára

A Teremtő minden pillanatban elér minket, amikor erre mi esély adunk neki. Ez a siker titka. Ha megadjuk a Teremtőnek az ilyen lehetőségeket, akkor gyorsan rá fogunk ébredni, a magasabb frekvenciákra, és képesek leszünk hamarabb elérkezni a nagyobb vágyhoz, a sóvárgás és a vágyódás egy bizonyos fokozatához, amelyhez úgy viszonyulunk, hogy „világ, év, lélek” (Olam, Shanah, Nefesh). Azaz el fogjuk érni, a Fénnyel való összetapadást, „ugyanott, ugyanakkor, ugyanazzal az asszonnyal,” ahogy a Teremtő és a személy egyesülése le van írva..

Végül is az egyesülés elérése (Zivug), érdekében meg kell felelnünk különböző feltételeknek. Mindenekelőtt, szükségünk van a helyes vágyra, azaz nem valamilyen testi vágyra, hanem arra, amely a teremtővel való hasonlóságra irányul, az első spirituális fokozatra, az első kapcsolatra Vele. Ennek az eléréséhez az kellene, hogy rendelkezzek a megfelelő erejű, minőségű, intenzitású, és formájú vággyal.  

Emellett nekem nem kellene semmi mást akarni, hogy csak ez lehessen az egyetlen vágyam, jutalmam, és beteljesedésem. Semmi más nem kell, csak az erre irányuló vágy. Végül is, a minden más a jutalom, amiért dolgozom. Az összes szenvedélyes vágyam, sóvárgásom, belső nyomásom és törekvésem arra, hogy fenntartsam a kapcsolatot a Teremtővel, állandóan ezen a ponton függjek, szemben áll az összes nehézséggel, amik tényszerűen a jutalmat jelentik.  

Ha valaki elér ehhez az állapothoz, felülemelkedik az egoisztikus vágyain, és érezni akarja a teljes sóvárgást a Teremtő irányába, mindez demonstrálja a vágyakozását Felé, és semmi nem érdekli ezen túlmenően, az kiérdemli a magasztos összeolvadást Vele.

Mindenki meg tudja találni a környezetében azt, ami támogatni fogja, felébreszti, és elrendez minden szükséges feltételt ehhez a fajta összetapadáshoz a Teremtővel, mindez világos lesz a számukra, és felemeli a fontosságukat. Végül is a Teremtő minden pillanatban eléri a személyt, ha az megadja ehhez az említett lehetőséget. Ez a legfontosabb pont a számunkra.

Azaz a cél az, hogy a Teremtőnek több lehetőséget adjunk a felébresztésünkre minden eszköz által. Ez a felébresztés talán sokkal gyakrabban történik kényelmetlen megnyilvánulásokon keresztül, de mi nem rettenünk meg a problémáktól, félelmektől, sőt, vágyakozunk ezekre, mivel nem látjuk rossz állapotoknak ezeket

Ami rossz a számunkra, az kizárólag az, amikor lekapcsolódunk a Teremtővel való kapcsolatról és a Róla való gondolkozásról, az erre irányuló vágyról. Minden sóvárgásunkat a Teremtő irányába úgy értékeljük, mint fontos és vágyott dolgot, függetlenül attól, hogy kívánatos vagy nem a következménye.

Minden mást megelőzően, az igazság a legértékesebb a számunkra, sokkal inkább, mint az, hogy a megtapasztalása jó, vagy rossz érzésekkel jár együtt, édes vagy keserű. Így fokozatosan és helyesen felkészíthetjük magunkat az első összetapadásra Vele, és az el is fog érkezni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.