Dr. Michael Laitman

Sóvárogj és fedezd fel!

Amikor mi találkozunk és olvassunk a Zohár könyvből, nekünk  előszőr is meg kell érteni, hogy nem az ész segitségével kell megérteni. És ha valaki megakarja érteni az ő esze segitségével, ő összekavarodik  minden szóban, egy szó sem tanitja meg a Zohárban valamiről, ami érthető lenne számára.

Az összes irások a Zohárban belső állapotokról és spirituális tulajdonságokról beszélnek. Ha a személy ugyanabban a spirituális állapotban van,  ugyanabban a világban, felfedeződik neki az, amiről a Zohárban beszélnek. És ő ismeri, azokat a cselekedeteket és spirituális beállitásokat , amiről beszélnek. Ő érzi, és azonositja magában a belső világot, a spirituális világot. Mivel a spiritualis világ a személy belsejében fedeződik fel,  és nem rajta kivül, mint az egész valóság is, csak a személyen belül fogható fel.

Aki nincsen a spirituális érzésben, csak olvassa a nem érthető  szöveget. Akkor minek olvassuk a Zohár könyvet? Azért, hogy a személy csatolja hozzá a sóvárgását annak érdekében, megszerezze azt az állapotot, amelyben mi megértjuk, érezzük  és azonositjuk  az állapotokat és azokat a spirituális tulajdonságokat, amelyről a Zohár beszél és hozzá tartozik. Mindent amit most olvasok,  mint egy nem érthető mesét, én magaban akarom érezni, és benne lenni.

Mi magunkban ki kell fejlesszük magunkban ezt a sóvárgást. Az egyetlen dolog ami hiányzik nekünk, hogy lássuk a spiritualitást, a sóvárgást, az iránta való akaratot, és nem többet ennél. Most mikor olvassuk a Zohárt, mi eggyütt kell legyünk, amenyire csak lehetséges, arra sóvárogjunk, hogy felfedezzük ezt a rejtett világot.

Mégha nincsen bennünk semmi arra irányuló szükség, nem tudjuk miről beszélnek, de mi olvassuk ezt a szöveget együtt, ugyanabból a rejtett állapotból félébresztjük magunkban a  ragyogást, amelyet úgy nevezünk  “a Fény amely a jóhoz tér vissza” (“ha or  ha mahzir le mutav”), a “visszaverő Fény”, és ez befolyásol minket.

A személy nem tapasztalja meg a rejtett világot, hanem felébred benne a szükség, a vágy, a valóság tulajdonsága iránt, és az felfedeződik számára. A Fény úgy müködik, hogy megteremti bennünk ami rejtve van. Így mi sóvárgunk a Fényre ami Körbevesz, azért, hogy megteremtse nekünk a képességet arra, hogy érezhessük a rejtett világot.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.