Dr. Michael Laitman

A modern válság előfutárai: egy rövid tanulmány a teremtés kezdetéről

A kabbala bölcsessége a teljes valóságról beszél nekünk. A fejlődés nagyon korai pontjából kiindulva, elvezet bennünket a teljesség valamennyi lépcsőjéhez.  

A kezdőpont, a Felső Erő, amelyet „természetnek,” vagy Teremtőnek nevezünk. Semmilyen előzetes elképzelés nincs Róla, úgy érkezünk el hozzá, mint ha az anyánkhoz jutnánk el. Semmi nem volt ezt megelőzően. A mi történetünk azzal a pillanattal kezdődött, amikor a Felső Erő elkezdte a teremtést az anyagi világban, azaz megjelent az ásványi, növényi, állati és beszélő szint.  

Először a saját erejét használta fel, a támogató erők kialakítására, amelyek a teremtést magukba foglalták, és végrehajtották. Ezek az erők kettéosztódtak, a teremtés anyagára és a Teremtő erejére, azaz plusz és mínusz előjelű erőkre, amely hatására az anyag fejlődésbe kezdett. Ennek a két erőnek a befolyása alapján az anyag válaszokat adott, jelenségeket kezdett megtapasztalni, és ezek által elkezdett fejlődni.

A két erő egyikét „jobb vonalnak” nevezzük, amelyet a Teremtő tulajdonságai töltenek ki, azaz a szeretet és az adakozás, és ez képes életet adni az anyagnak. A másik erő az egoizmus ereje, amely ellentétes minőségű a Teremtővel. Valójában azonban mindkét erő a Felső Programnak megfelelően működik.  A Teremtő felülről cselekszik az egyetlen valóságos ereje felhasználásával, amely ilyen módon osztódik két részre: adakozás és megszerzés erejére. A mi anyagunk a kettő között van. Ez által az említett két erő, mozgásba tud hozni bennünket. Hatással vannak az anyagra, stimulálják a fejlődését az ásványi, növényi, állati és emberi szinteken.

Kezdetben ez a fejlődés csak az erőkre hatott, amelyek fokozatosan formálták az anyagot, ameddig az el nem érte a végső állapotát. Akkor az anyag kirobbant, Ennek köszönhetően, egy egyedülálló esemény történt. A két erő, a plusz és a mínusz, összekeveredett. Előzőleg ezek két oldalról dolgoztak az anyagon, most azonban elérkeztek az összetöréshez, és ezzel egymásba öltöztek, egymást elkezdték tartalmazni, az anyagba foglaltan léteztek, összekeveredve egymással olyan mértékben, hogy lehetetlen megkülönböztetni őket egymástól, mintha egy nagy rendetlen halmazban lennének.

Ideáig a folyamat csak az erők szintjén játszódott, azaz gondolatokban, és mint program. Azonban most, az erők ennek a világnak az anyagába fordultak. Elsődlegesen megjelent a tér a mi világunkban, mint az ősrobbanás eredménye. Korábban nem volt „helye” a mi univerzumunknak. Majd elkezdett az anyag fejlődni a spirituális energia egy szikrájából, amely elég volt a kozmosz teljes anyagának megteremtéséhez.

A továbbiakban a fejlődés során az anyag galaxisokat teremtett, naprendszereket és magát a Föld bolygót, ahol ugyanilyen vonal mentén növekszünk fel, a kövületi, növényi, állati és beszélő fokozatokon keresztül, párhuzamosan a spirituális fejlődéssel.

Ennek eredményeképpen a fejlődés négy állomásán át, a Teremtő ereje és az azzal ellentétes erő végső összekeveredése folytán találjuk magunkat a jelenlegi helyzetünkben. 

A felkészülés befejeződött. Mostantól oda kell figyelnünk, mit kell a következő lépésben tennünk. Van két erőnk, összekeveredve egymással. Ezek befejezték a fejlődésüket, és egymásba ütköztek bennünk, olyan mértékben, hogy azt sem tudjuk, mit tegyünk. Rosszul érezzük magunkat.

Itt találjuk meg a kabbala bölcsességét, a módszert, amely biztosítja az egyensúlyba kerülésünket és az egységünket ezzel a két erővel, megalapozva a kiegyensúlyozást és a harmóniát köztük. 

KN

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,157 seconds.