Dr. Michael Laitman

Próbálkozol menekülni a fejlődési úthenger elől

Kérdés:

A kölcsönös kemondás szükségét azt még lehet érteni, de hogyan lehet elmagyarázni egy közönséges embernek, hogy mit jelent a korrekció fénye?

Válasz:

A fény az az adakozás tulajdonsága, egy felső erő, amely létezik  a természetben, előre visz, életre kelt, és kifejleszt minket, és arra késztet, hogy evolúción menjünk keresztül.

Mi több ezer éve fejlődtünk a földön, (nem véve számitásba a több millió éves fejlődését a természetnek a kövületi, növényi és élő szinteken) mi kényszeritve fejlődtünk, a természetben rejlő erő segitségével. Van egy motor amely hajt minket, és amely egy program szerint dolgozik, és ez vezeti az egész teremtést, és készteti az evoluciót a fejlődésre.

A tudósok felfedezték már, hogy mi evolúciónkat kb. 15 miliárd évvel ezelőtt kezdtük az ősdurranástól. Létezik az evolúció ereje, ez állandóan tovább mükődik. Ez az erő állandóan fejleszt minket tovább, amit úgy hívunk “ahogy halad a természet történelme” (hátulról tolva – Beito).

De nekünk megadtak egy lehetőséget másképpen kifejlődni, “felgyorsítva az időt” (Ahiséna). Nem a természet szigorú ereje mellett, amely tol minket a fejlődésre “nehéz kézzel” (“be Jád Kásé”), amelyet úgy hivunk “Törvény és  korlátozások”, hanem hogy mi felébresztjük magunkban a Kegyelemnek a tulajdonságát. Ahogy irva: “Ami irgalmas, az könyörületes is” (“Máhu Ráhum áf átá Ráhum”).

Ez jelenti,  hogy én kiváltom az evolúciónak a pozitív erejét. Ha én beleegyezem ebbe a fejlődésbe, és én akarom ezt magamban, én sóvárgok ugyanazt a célt elérni amit a Természet, akkor én magamban felébresztem a vágyat még azelőtt, hogy a természet elkezdene hátulról tolni, és akkor én kellemesen és jól érzem magam! Én megértést nyerek és leröviditem magamnak az útat. Ez az, amit nekünk tennünk kell!

Mi gyorsabban kell fussunk , mint amikor az egér elmenekül a macskától. Mikor a személy megszerzi az értelmet, akkor megérti, hogy a fejlődési úthenger közeledik felé. Vannak emberek akik nem veszik észre, hogy az úthenger utoléri őket, nem érzik azt. Ez azt mutatja, hogy az úthenger még nem közeledett hozzájuk túl közel, és még nem okoz nekik nagy szenvedést.

Képzeld el, hogy te futsz az úton és téged üldőz egy hatalmas úthenger, és csak egy pillanat és lelapít téged. Hogyha egy ilyen érzes megjelenik benned, akkor fogod keresni, hogyan meneküljél előle, de nincsen hova fussál, az út két oldalán épületek vannak kilométerekre, és te szaladsz egy vékony sávon közöttük, és utánad  vágtat nagy sebességgel ez a hatalmas úthenger. Ez hatásos fénykép…Te akarod, hogy az aszfaltba lapítson?

Vannak emberek akik már érzik magukat ebben az állapotban, és vannak akik még nem. De ez az egész csak idő  kérdése.

Van erre egy vicc: Egy ember áll az ablakban az 8-ik emeleten, és látja a szomszédját, aki leesik a 10-ik emeletről. Amikor a szomszédja esés közben elhalad az 8-ik emeleti ablak előtt, ő megkérdezi tőle “minden rendben?” A szomszédja azt feleli neki, “egyelőre minden rendben”. Ez az “egyelőre minden rendben”, a helyzet, melyben a világ ebben a pillanatban van.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.