Dr. Michael Laitman

Tágabb világunk fizikája

Dr. Michael LaitmanKérdés: Izgalmas kérdés, hogy a Kabbala (=Elfogadás Bölcsessége) nélkül is el lehet jutni a lelki világba,a  teremtőhöz és a  lélek megszerzéséhez?

Válasz: Ahogy a jelenségeket összekötő törvényeke felfedezzük a természetben : ha a földre ejtek egy tárgyat s kiszámítom az esés sebességét, felfedezhetem ennek a törvényét kísérletből. Mások nem tanulmányozzák e jelenségeket, hanem előre leírt könyvekből tanulnak a sebesség törvényéről a szabadesésben.

Vannak, akik felfedezik a természet törvényeit s vannak, akik tanulnak róluk és ez nekik felfedezés számba megy, ez egyénenként eltérő.

De a tudósok által felárt jelenségek léteztek a természetben a felfedezés előtt is. Newton gravitációs felfedezése előtt is előfordult, hogy almák estek emberek fejére, nem? Nincs ebben semmi új, azt fedezzük fel, ami mindenképpen történik. De vannak úttörők, s aki tőlük tanul, s megpróbálja helyesen használni a  tanultakat.

Ugyanez a helyzet a Kabbala (Elfogadás) tanával , ez a tágabb világ fizikája, amit nem érzékelünk, annak is vannak törvénye. Az “adás, a józás késztése” ez ennek az érzékelési szerve, ebben tárulnak fel a lelkiségi jelenségek: a szfirák, megilágított világok, arculatok. Ezen belül tudósként mozgunk.

Mondják: “A tetteidből ismerünk meg”. Minden a tettből, a kutatásból jön. Nem hunyod be a szemed, hogy vakon elfogadd más véleményét. Ez semmilyen tudományban nem működik, a Kabbalában sem. Hanem írva van: “Ismerd meg a Teremtőt és szolgáld őt!” . A tudás, az elemzés,a  feltárás mindennek az alapja.

Vannak emberek, akik feltártak ezügyben törvényeket, s ők átadják eredményeiket, megkönnyítik a további kutatást. Mivel egyetlen világ van, e törvények mindenkire vonatkoznak.

Ne úgy nézzük a Kabbalát, mint egy ismeretlen állatot. Ez inkább a többi tudománynak is az  alapja, hiszen a teremtés gyökerét kutatja tudományos szerkezetben.

A kabbala nem vallás. Amikor a társ-szeretetből lezuhantunk az ön-szeretetbe és kölcsönös ellenérzésbe, gyűlöletbe, akkor elvesztettük a kabbalát (elfogadást) és azóta nem érzékeljük a felső világokat. Akkor megszületett a vallás.

A “vallás” tehát a kabbala 8elfogadás) tudománya a száműzetésben, elválasztva a Teremtő-adótól, a felső világtól, a tanulmányozás lehetőségétől. “Judaizmussá” vált (és annak leágazásaivá) ahogy a felső valóságtól,a  lelkiségtől,  a tudástól és megértéstől elvált a tudás. Ilyen formában  él tovább a Templom lerombolása óta s majd a megváltás után térünk vissza a Kabbalához. Meg van írva: “Mindenki ismerni fog,kicsitől a nagyig.”

Persze ezt a formát (vallásokat) sem kell megvetni. A számunkra adott eszközökkel tudunk haladni előre, s mindnek megvan a maga helye.

[44126]

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 5/27/2011, “The Freedom”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.