Dr. Michael Laitman

Hagyjuk, hogy a Fény tanítson minket

Kérdés:

Az egyik leckén azt hallottam, hogy Rav azt mondta, amikor a Zohár könyvét olvassuk, egy bizonyos áramlat ébred fel, mely összeköt minket. Hogyan csatlakozhatunk ehhez az áramlathoz, a különböző zavarások ellenére, melyek a lecke alatt felébrednek?

Válaszom:

Mindez fokozatosan történik meg. Először hozzá kell szoknunk, egy bizonyos erőfeszítést be kell fektetnünk, fel kell fedezzük hogyan közelítsünk a szöveghez, hogyan kapcsoljuk azt magunkhoz, a csoport állapotához, a világhoz, és hogy megtanuljuk hol vagyunk összezavarodva és hol nem.

Egyesítenünk kell magunkat és a Tórát eggyé. És akkor annak a vágynak a mértékében, hogy mi a Tórához akarunk kapcsolódni, mely a saját belső állapotunkról beszél, mi elkezdjük megkapni azt a belső Fényt mely abban található, mely befolyásol minket, megengedve hogy betekintessünk abba a rendszerbe melyet az lefest.

Mindez a tanulás folyamán történik meg, amikor a Fény (a Teremtő) tanít minket. Amennyiben mi megpróbálunk egyenesen a cél felé haladni, amekkora mértékben képesek vagyunk arra, hogy a csoportot és a tanulást megfelelő képpen használjuk fel, és amennyiben készen állunk arra, hogy megszabaduljunk önző terveinktől és aspirációinktól legalábbis egy kis mértékben, akkor a Tóra tanít minket – az ennek köszönhető spirituális állapotok megjelennek bennünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.