Dr. Michael Laitman

A világ nem képes fennmaradni az értelem fölötti hit nélkül

Kérdés:

Az egyszerű utca emberének a saját maga lenullázása nem hangzik olyan nagyon a természet módon. A mi természetünk ellentétes ezzel, akkor miért van szüksége az emberiségnek arra, hogy beüljön a padba és tanulja a kabbalát?

Válasz:

Én nem értem, hogy miért lenne saját magam lenullázása, eltörlése olyan ellentétes, idegen. Én egyetemre jártam, és volt ott egy profeszor, aki számomra hatalmas volt, nagynak tartottam. Én tőle mindent meg akartam tanulni, kapni, és akkor lenulláztam magam az irányában. Ez jelenti lenullázni magamat valaki előtt.

Én megnyitok egy könyvet, egy cikket, és meg akarom érteni mi történik ott, én rákapcsolom magam arra az érzésre és értelemre, ez is egy lenullázás tipus, a cikk irója irányában.

A lenullázás az valami olyasmi, hogyha anélkül fordulnánk mindenhez, akkor semmi nem képes belém lépni!  A lenullázás, ez az, hogy én megnyitom magamat, egy külső vélemény számára, egy külső behatásnak.

A sportolok teljesen lenullázzák magukat, az edzőjük előtt, mert van egy céluk. De itt most az emberiségről beszélünk, akiknek el kell kezdeniük tanulniuk.

Van egy ilyen kifejezés  “A bölcsek jöttek és azt mondták”. És jönnek az okos emberek: a pszihológusok, a politológusok, a gazdasági szakértők, a tanárok, röviden, ez a 10% az emberiségnek, az emberiség “krémje”, akik okosak és a gondolkozó része az emberiségnek, akik megértik az emberiség helyzetét, akik átlátják a dolgokat, akik aggodnak a jövőnk miatt, és elmondják a maradék –  99% -nak: “Emberek, mi bajban vagyunk!”.

Ha mi igy folytatjuk tovább, 10 vagy 5 év múlva, “ha mi nem változunk meg, ha addigra a háború nem tör ki, és nem pusztit el minket, akkor mi felhasználjuk az összes természeti forrásokat. Ennünk kell? – igen. Energiára van szükségünk, hogy fütést csináljunk, hogy lehütsük magunkat,- igen. Akkor le kell csökkentsük a normális szintü fogyasztásunkat, nem minimális, hanem egy reguláris szintre”.

A tudósok, okosak, mondják mindezeket, és nem hiszünk nekik? És ha én elmegyek az orvoshoz, én hiszek benne miután megmutatja nekem a röntgent? Én nem értek semmit, ő kezelést javasol. Nekem nincsen semmi lehetőségem kivizsgálni azt, ami a röngen felvételen történik, vagy ez a röngen egyaltalán az enyém vagy nem.  De nekem hinnem kell benne, mert ő valami jót akar nekem, és én meg kell gyógyuljak, nincs más választásom.

Azért, hogy bevegyem az orvosságot, én annak a magasságában, tudásában kell higgyek, aki azt adta, hogy ez jó nekem, és annak segítségéval én egészséges leszek. Ez is hitet és lenullazást jelent. Így történik ez minden helyen, amikor én a tanárhoz, vagy orvoshoz, vagy más helyre megyek, ahol én akarok kapni valamit. Én készen kell álljak ezért fizetni, hogy mindazzal beteljesitsem magamat.

És amikor a média beszél erről, sok fontos ember tudja, a tudósok, a  professzorok, a politikusok, a kutatók, mindezek az emberek tudják, és nem válnak izgatottá, vagy örültté. Meg tudják győzni az embereket, és ez jobb mint a háború, ami velünk is megeshet. És te tudhatod, hogy mi fog veled történni egy pillanat múlva? Ha a levegő hirtelen felforr 200 fokra, akkor mit csinálsz? Semmit!

Nincsen választásunk. Nincsenek kérdések a természet oldaláról, itt törvényekről van szó, el kell fogadjuk, akar akarjuk akar nem. Vagy megállithatjuk ezt a válságot a saját belső részvételünkkel. Képesek vagyunk ezt elfogadni? – Nem ?- akkor meghalunk.

Ezeket a törvényeket komoly emberek magyarázzák meg, akik értik. Ne gondoljad, hogy ők kapnak valami hasznot belőle, mert ők is ugyanabban az állapotban vannak mint  te. Ez a mi közös problémánk, és mindanyian bajban vagyunk.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.