Dr. Michael Laitman

Kabbala és nem misztika

Kérdés:

Amenyiben az első tanárok a Kabbala Tudományában megkapták ezt a tudást, mi ennek a forrása, származása? Az emberek azt hiszik, hogy a Kabbala Tudománya valami közel a mágiahoz, és sok misztika forog körülötte?

Válasz:

Az első kabbalista volt “Ádám (Ember) ezelőtt 5772 évvel. Ő volt az első az egész emberiségből, aki felfedezte, hogy létezik a természetben egy integrált rendszer és ezt fel lehet fedezni. Előtte is voltak emberek, de ő volt az első  a történelemben, hogy felfedeződőtt benne a kérdés: Minek  élek én? Mi az élet titka? Hol van ennek a helye?  Erről irt egy könyvet, ami a mai napig is létezik, és hivják “Ráziel Angyala” ( Ráziel HaMálách). Ez az Angyal egy erő. Azaz  “Ráziel Angyala”, amelynek  jelentese a “Rejtett Erő” (“Koah Nisztar”). Ez a könyv, nem egy nagy könyv, körülbelül vagy 20 oldal.

A következő könyv, amelyet  Ávráhám irt 3700 évvel ezelőtt, és címe “Teremtés könyve”( “Séfér HáJécirá”). Ott előszor van elmagyarázva egy szisztematikus módon a “Szfirák”, az a 32 erő, amely leereszkedik ránk, és kapcsolat van közöttük.

Ugyan abban az időben, együtt pár egy kabbalista, irtak egy könyvet, “Midrás HáGádol” és azután még voltak sok más könyvek, addig amig megjelent a kabbala fő könyve, a “Zohár” Könyve, amely körülbelül 2000 évvel ezelőtt volt irva.

Majd sok más könyv jelent meg, egészen Ari idejéig, a 16-ik századig. A legfontossabb könyv, amely “Ári könyve volt az “Élet Fája” (“Étz HáHáim”), amely a szfirákról beszél, a világokról és teljes mértékben ábrák és rajzokból áll.

Az összes többi könyvek közül, amelyek hátramaradtak, a legfontossabb számunkra a Báál HáSulám könyvei, amely  20 – ik századba voltak irva. Az összes elöző könyvek nem voltak nyilvánosságra hozva. Csak nehány helyeken voltak emlitve, mintha egy “informácios kiszivárgás” történne. És igy a kabbala körül kialakult egy misztikus hálozat, mintha ez misztikával  foglalkozna. A rejtett erőkkel és amelyek segitségével csodákat tehettek, és jövőt jósolhattak. De ez az egész nem tartozik a kabbalához!!

Természetesen, hogy a kabbalában léteznek jelek, rajzok, grafikák, gématria rajzok. A kabbala a lélekről tanit, és annak a fokozatos fejlődéséről. Nincsen ebben semmi misztikus dolog. Én úgy momdanám, mint  egy szimpla fizika, egy felsőbb dimenzióból.

A kabbala nem kapcsolodik  a valláshoz, és semmilyen misztikus módszerhez. Ez egy tudomány, arról szólván amit az ember meg akar tudni. Természetesen ezért dolgozzon kell saját magán és ke kell javítania magát. Ez hasonló, mint egy radió felvevő készülék, amely körül vannak sok radió  hullámok, különböző adóforrások. Ha én ezekez a készülékekhez irányitom magamat és létrehozok egy hullámot , amely hasonló az adó hullámmal, amely kivül létezik, én felfogom ezt a hullámot és hallom.

Ugyan ebben a formában a kabbala tudománya segit nekünk létrehozni magunkban, olyan  hullámokat, hogy elkezdjük érezni az erőket, amelyek rajtunk kivül vannak, megragadni és tanulni belőlük. Kinyílik bennünk egy belső hallás és egy belső látás.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.