Dr. Michael Laitman

Tudjuk meg az élet titkát

Jun..5, 2011

Dr. Michael LaitmanKérdés: Amennyire értem, egy hatodik érzékszervet kell kifejlesztenünk, amivel érzékeljük magunk közt az egységet. Ez mindenki számára lehetséges? Kifejlődhet egy ilyen érzékszerv?

Válasz: Ténylegesen léteznek emberek, akik vágynak erre a kifejlődésre, mert eltöprengenek, miért is élnek, s mi az életük értelme , forrása, hogyan forog minden e lét körül s mi történik benne. Nem nyugszanak, míg erre választ nem kapnak.

Tehát ők azért jönnek a Kabbalah tanulásához,mert úgy érzik enélkül nem érdemes élni, érteniük kell. Nem akarnak állati szinten vegetálni. Persze kevés ilyen ember van a világban.

Az emberi vágy részre oszlik. Három vágya van a testnek: étel, nemiség és család. Három kötődik a társadalomhoz: vagyon, dicsőség és tudás. Ez a hat alapvágy. Ha valaki ezekben kiteljesedhet, akkor ezekben éli az életét.

A kérdés azonban az élet mélyebb értelmére vonatkozik. Ez csak néhány embert érint, de újabban egyre többen vagyunk.

Amikor negyven éve elkezdtem tanulni a Kabbalát nagyon-nagyon kevesen voltunk. De a Zóhár Könyvében le van írva, hogy a huszadik század végén s utána egyre több ember kérdez rá az élet lényegére —hogy minek él az ember — s így eljutnak a Kabbala /=Elfogadás/  bölcsességéhez. Az utóbbi tizenöt évben a tanulók száma elérte a milliót is. Többen is lehetnek, de nem tárolunk róluk listákat, ha csak a neten követnek minket.

Azt hiszem soha sem lesz sokkal több ember, aki az élet lényegén töpreng. De a többieknek is fölé kell emelkedniük az egó-juknak, nem azért, mert őket is előrenézve  a lényeg érdekli, hanem mert a mögöttük lopózó szenvedés elkerülésére törnek. Ők kétségbeesésük miatt csatlakoznak hozzánk. Szóval a jó élethez mind eljuthatunk majd. A természet kikényszeríti a társadalom integrálását ezen az altruista szinten.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.