Dr. Michael Laitman

A Laboratorium amely keresi az élet titkát

Jun 8th, 2011 at 9:13 pm

Dr. Michael LaitmanKérdés: Malkhut /=Birtoklás/ a Végnéküliségben hogy tér el az ego-restrikció előtti és a korrekció utáni állapotában?

Válasz: Malkhut a restrikció előtt az a kezdeti tér, amit az egonál Nagyobb Erő képez. Ezt a kreaturát a felső megvilágító fény formálta a kapni-akarás vágyán, a “semmiből”.  A Fény kifejlesztette négy adás-kapás fázison át s ezt hívjuk a Végnélküliség Malkutjának.

És Ő itt leállt s befejezte a munkát. Innentől magában a Malkutban indul el egy ébredés. Lassacskán felfedezzük magunkban, hogy a kapniakarás mellett létezik az adniakarás is.Ez az adás vágy a gyökés-érzés utáni első érzés, mikor megérezzük az Adót. Ez belső fejlődésként megy tovább  amásodik fázisig, s itt műr azonos alakra tör az Adó-teremtővel, s ellenáll annak amit Ő adna s megszűri, legyőzi a kapniakarási vágyát.

Ekkor elkezdi megszorítani magát, szűrőket épít be és aztán összetörik. Ez  atörés vezet a komoly munkára, amikor lassan minden kapni akaró vágyat áthat az adni akarás.

Tehát a kapás és adás már nem egymás mellett van, hanem egymás felett, egy szürőernyővel közöttük, mert elindul a belső dialóg a Teremtő és a teremtmény közt, az Én és Te között. A törés után a Gazda tulajdonságai elkezdenek beáramlani a Vendég tulajdonságaiba , s összekeverődik az adás a kapással.

Aztán lentről indulva a lelki létrán minden részletben megvizsgáljuk mindkét erőt magunkban. Két oldalra választjuk szét s mi középen maradunk. És így a helyes alakban összeszőjük őket a középúton.

Igy kezdünk dolgozni, a Teremtő-adóhoz hasonlítani vágyva közösen.Hogy tegyem ezt, ha nem ismerem Őt? Hát erre kellenek a társak a környezetben, mert velük lehet gyakorolni az adás-teremtést.

Nos, most van már a kapásvágy mellett adásvágyam is, a kapó-teremtmény és a Teremtő-adó egyszerre megvan bennem.  Megvan bennem a Korrekció megvilágítása, Fénye, és létrehozom a helyzetet, amiben a tanuló társakkal való kapcsolatban elemezhetem ezeket a belső erőket. Ez hát az én laboratóriumom. Mindenem megvan így.
[44330]
From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/30/2011Talmud Eser Sefirot

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.