Dr. Michael Laitman

Amikor a válság elviselhetetlenné válik

A ma tapasztalt válság, egymással való egységünk hiányának a jele, tünete. Lényegében a válság megengedi számunkra, hogy láthassuk mindannyian totálisan önzőek és individualisták vagyunk, akik mindeközben egy globális világban élnek. És ez a probléma lényege. A Természet felfedi számunkra a világ globális természetét, de a saját önző természetünk teljesen ellentétes mindazzal. Ez a különbség, vagy szakadék az, melyet mi válságként érzékelünk. Ezért érzünk fájdalmat és zavarodottságot mindenben amit teszünk, és ez az oka annak hogy betegségekkel és balszerencsékkel vagyunk lesújtva. Ez a formák különbözőségéből adódik saját önző vágyunk és a felső Fény között.

Ennél fogva a jelenlegi válságot úgy kell lássuk, mint az emberi felemelkedés kezdeti pontját egy olyan különleges állapotba, ahonnan valaha leereszkedtünk, egy olyan program alapján, mely a Fény által létrehozott kezdeti információs csomagban található. Mi megszülettünk ebben az Univerzumban, és most elkezdünk visszatérni ahhoz a tökéletes állapothoz.

Az emberiség azon része, amelyben megjelent a szívben található pont, két erő segítségével fejlődik. Csak a megfelelő feltételekre van szükségünk: a csoportra, a tanulásra és a tanárra. Az emberiség második, nagyobb része egy fejlődési folyamaton megy keresztül, és a válság olyan állapotát éri el, ami elviselhetetlenné válik. Ez az amikor a kérdés felmerül: Mit jelent ez az “elviselhetetlen”?

A szörnyű szenvedések érzete az emberiséget háburúkhoz, pusztuláshoz és mindenfajta problémákhoz vezetheti. És pontosan ez történik most: a társadalom egy része elfelejt mindent, elmenekül a kábítószereken keresztül, mások terror cselekedetekbe kezdenek, megint mások nem aggódnak semmiért – ők már teljesen a tolvajlásba merültek. Az önzőség nyilvánvaló módon tör ki minden irányban. Az emberek által érzett belső beteljesülés hiánya miatt, nem tudják már mit kezdjenek magukkal.

Ezek a negatív jelenségek felfedik azon kétségbeesés, és reménytelenség állapotát, melyben az emberiség érzi magát jelenleg. és az emberek nem tehetnek minderről. Hatalmas belső nyomást éreznek, mely az erőszak kitörését okozza. Tehát mit tehetünk, hogy felmentsük őket jelenlegi helyzetükből?

Mi már beszéltünk a Kabbala tudományának terjesztéséről. Ez a menekülés, megoldás. Amennyiben mi képesek vagyunk a Kabbala tudományának terjesztésére, mielőtt az emberek egója teljesen felszínre tör, akkor képesek leszünk a világot hatalmas problémáktól megmenteni. Ennél fogva minden azokon az embereken múlik, akik rendelkeznek a szívben található ponttal.

Semmi nem múlik a világon, és nem is szabad, hogy bármilyen cselekedetre várjunk olyanoktól, akik nem rendelkeznek a szívben található ponttal. Ők nem rendelkeznek semmilyen pozitív erővel mely képes lenne egójukat kiegészíteni. Ők csak a hatalmas önző vágy hordozói, és csak átadják nekünk elégedettségük és fájdalmuk hozzáadását.

Nekünk kell feldolgoznunk ezt a hatalmas vágyat, arra rá kell hangoljuk magunkat, és mindazzal együtt az egységre kell aspiráljunk. Tovább kell folytassuk a tanulást, és annak segítségével növelnünk kell terjesztési munkánkat különös figyelemmel a közöttünk levő egység szükségességére. Mi vagyunk azok, akiknek egyesítenünk kell törött vágyainkat eggyé – a közös spirituális edénnyé. És bár az össze van törve, az magában tartalmaz olyan részeket melyek már össze vannak kapcsolódva, annak ellenére hogy a vágy különböző tulajdonságaival rendelkeznek. Ennél fogva amennyiben mindenki más csatlakozik ezekhez a már összekapcsolódott vágyakhoz, akkor ők is benne foglaltathatják magukat a kapcsolatban

Ez az ahogy az emberiség egy része aktív módon építi a kapcsolatot egyik a másik között, míg az emberiség másik része passzív módon vesz részt ebben a folyamatban.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,356 seconds.