Dr. Michael Laitman

Az okos gyermek, aki az adakozással játszik

Az egyetlen teremtés, a vágy, amely a “semmiből” volt megteremtve, és köszönhetően  a Fénynek , hogy megkapta fokozatosan ezt az állapotát. Kezdetben ő élvezetet akar, de azután elkezdi megérteni, hogy ő teljes egészében  a vágya uralma  alatt van. Igy a vágy fokozatosan növekedik, addig amig megérti, hogy ő teljesen forditottja a Fényhez. Az első alkalom  amikor az megtörténik A Közvetlen Fény négy fázisának negyedike, ezt az állapotot hivjuk Málchut de Ein Sof-nak, vagy Ein Sof világának, vagy Végtelenségnek.

A teremtménynek nincsen ereje, hogy elviselje ezt az állapotát, ezért megszoritja magát és ez kényszeriti őt, hogy létrehozzon egy új  viszonyt a Teremtővel. Ő érzi, hogy meg kell forditsa magát, hogy olyan legyen mint a Teremtő, és az egész erejével megprobálja ezt megtenni, addig amig az összes probálkozások, el nem hozzák őt egy integracióhoz, összekeveredéshez a Kibocsátóval, ezt nevezzük úgy, hogy a “vágyak törése” vagy az “edények törése”, (“Svirát HáKilim”).

Mi úgy gondoljuk , hogy a vágyak vagy edények törése valami negativ dolog, de épp ellenkezőleg. A teremtmény eléri, megérti ezen keresztül, hogy mekkora mértékben ez képtelen arra, hogy olyanná váljon mint a Teremtő. És azért, hogy az adakozás felé fordoljon és hasonló legyen a Teremtővel, a törés állapotából, csak az erőfeszités hiányzik neki. Később ő megtudja szerezni az adakozás cselekedetét , egy sokkal alacsonyabb állapotból. De kezdetben, át kell menjen a gonosz felismerésén, az ima, és a jó cselekedetek útján, amelyek hiányoznak, és ezek nélkül, nem képes kiegyenliteni magát a Teremtővel, és nem képes olyanná válni mint a Teremtő.

Egyelőre nincs spirituális edénye (Kli), azaz megértése, érzékelése, saját erőfeszitése, a vágy megvalósitása, hogy lehetősége legyen azt mondani, hogy a teremtmény  olyanná vált mint a Teremtő. A kicsike nem képes adni. Ő csak valami kis dolgot képes tenni, a játékjaival játszani. De ha ő olyan akar lenni, mint az időssebb, akkor neki növekednie kell és magában ki kell fejlesszen új érzéseket.

Ezért, az összes spirituális és “evilági” történelmi fejlődések után, mi megkaptuk fentről a szándékot, és elkezdjük felfedezni magunkban, együtt lenni a két vággyal: a saját vágyával és egy másik vágyával. Innentől kezdődik az emberré válás.

A saját természetes vágya, vonzza azokra az élvezetekre, amelyeket lát maga előtt. És a másik vágya vonzza őt egy különleges élvezet felé, a spiritualitás felé, de ő az élvezetek nélkül nem tud érezni dolgokat.

Az emberi lény, amelyet látunk mi ebben a világban, az korporális hús és vér test. De ez nem az amiről beszélünk, hanem a vágyrol amely két, irányban vonz. Egyik vágy, abban az irányban ami felfedeződik az öt érzékszerven keresztül, és a másik vágy amelyet nevezünk “a szivben található pontnak”. De egyelőre nem nyilvánvaló az embernek, hogy merre felé vonzodjon, és hogy érdemes-e neki használnia mindezt.

De attól a pillanattól, hogy megjelenik benne ez a két vágya, ez már a kezdete az emberi lénynek. Mivel a két vágyon keresztül a személy képes magát elhozni egy olyan állapotba,  amely hasonlóva akar válni a Teremtőhőz, amelyet úgy hivunk, hogy “Ádám” (Ember), a “Domé” (hasonló) szóból. Csak  meg kell  vizsgálni ezeket az állapotokat, azaz felfedezze, hogyan használja ezt a két vágyát, amelyek felébrednek benne.

Az egyik vágya régi, “öreg és bolond király” (“Zácken HáHám VéKszil”), és a másik vágya új, amely növekedik mint egy “okos gyerek” (“Jéléd HáHám”). Ha az ember meg akarja érteni ezeket egy helyes módon, ez a vizsgálat csakis a Felső Erő segitségével lehetséges. A személy nem képes haladni egyedül, hanem szüksége van egy segitségre, egy tanárra.

Mindezeket fentről kapja. Elviszik őt tanulni a helyes helyre, létrehozzák a szükséges feltételeket, azért, hogy ő megkapja a megszerzést, a felügyeletet, és használni tudja azokat. Mindent felülről kap, csak egy dolog kivételével, az erőfeszitést, amelyet magunkbol kell kihozzuk! Ezek az erőfeszitések épitik meg, hogy legyen ember.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.