Dr. Michael Laitman

De az önzés fejlődése leáll

June 9, 2011

Dr. Michael LaitmanMa mi élünk először olyan nemzedékben, amelyben az emberek felébrednek az élet értelmére és megérthetik, miért élnek. Idáig állatokként éltünk. Az egoizmusunk, az örömvágy-kapás hajtott  örök versenyben az öröm után. Azonban nem voltunk elégedettek, mert az öröm-adás ellentétes a kapni-akarás vágyával, mint az áram pólusai, melyek ellentétesek.

The Decline Of Egoistic Development_1
mint a megvilágítás adó Fénye megérinti a kapó-hordozóját, hogy belépjen, rövidzárlat történik s kisütik egymást. Mindig amikor élvezni akarunk valamit, elég csak megérinteni az örömet, máris eltűnik. Egy picit megízleljük az ételt, s már el is tűnik. Látunk valami szépet, már ott sincs a bája. A pozitív érzések nem maradnak velünk, nem lehet őket összegyüjteni, napról napra újra kell kezdeni.

Végülis azt látjuk, hogy a nemzedékünk kétségbeesésbe hullt. Nem tudjuk mivel töltsük fel magunkat, nem érezzük az öröm ízét. Drogba menekülünk, antidepresszánsokat szedünk. Miért?

Met a nemzedékeken át fejlődő egoista vágy fejlődése leállt. Sokezer évig úgy tűnt, mindig lesznek még nagyobb örömök, hogy betöltsenek. Hisz az örömérzés az egyben az élet érzése. MA azonban betöltődtünk, s a tehetetlenség miatt kétségbeesünk, nem lehet tovább lépni.

Ezért mondja a Bál HáSzulám, hogy öröm neki, hogy pont ebbe a korba született, amikor feltárható az embereknek az Elfogadás /7kabbala/ tudása. Miért van ez? Mert a Kabala Elfogadást jelent héberül. Vagyis megtnaít a bölcseségre, hogyan lehet végtelen itőtlen örömre szert tenni, olyanra, ami nem múlik el, nem mulandó. E kabala-eélfogadás tudása örök örömöt, azaz örök életet ad.

desire=vágy reception=elfogadás

The Decline Of Egoistic Development_2

Mi több, a Kabbala, az elfogadás tesz minket úrrá a saját életünkben. A kapó-vágy beteljesült, de most feltárul egy “pont a szívben” amely egy teljesen újonnan termetődő képsztés: az adás késztés,a  józás-késztés.

A  plusz és a  minusz, az adó erő és a kapás-vágy /még-még-még/ egyszerre van meg bennünk s ezáltal mi szabadon választhatunk. Két erő van bennünk, s elkezdjük mi kontrollálni, melyiket választjuk.

Tehát a bal és a jobb vonal közt kialakul a középút s ez hívjuk Ád-ám-nak, embernek, hisz ő teremtette meg ezt a bűn /egó/ zuhanása  után. Korábban az egóban állatok voltunk az örömök után rohantunk évezredeken át.

Ma még nem tudjuk ezt uralni, mert kicsi a szívünkben az adásvágy pontja. Azért gyűlünk össze és tanuljuk az Elfogadást, hogy fejlesszük ezt a  kis pontot és két nagy vágyat kapjunk, az egóé fölé tudunk majd emelkedni és ezáltal az élet fölé. .

[44844]
From Lesson 1, Convention in Spain, 6/3/201

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.