Dr. Michael Laitman

A kétség haszna

Kérdés:

A szívben található pont kétségeket kelt a személyben: “Ki vagyok én, mi vagyok én? Miért élek?” Létezik egy olyan pont a spirituális úton amikor a személy többé nem kételkedik a Teremtőben és a teremtés alaptervében, vagy ez a kétség elkísér minket a legvégsőkig?

Válaszom:

A kétségek nyilvánvalóan folytatódnak, mivel nélkülük lehetetlen előre haladni, és magunkat megvizsgálni. A kétség egy olyan állapot, amikor bármi lehetséges, bármilyen irányban, amikor nem tudjuk megkülönböztetni a halál angyalát az élet angyalától, a jót a rossztól, és a Teremtőt ellentététől.

Minden egyes új szinten, minden egyes állapotban át kell haladjunk azokon az állapotokon melyek az egész útat tükrözik, beleértve a legjobb és legrosszabb állapotokat mind az értelemben és a szívben. A közbülső állapotot jelentő kétség nélkül nem lehetünk sikeresek.

Ahogy az írva van: “És letezett az este, és létezett a reggel, egyetlen nap”. Minden egyes új szint az estével kezdődik, azaz a dolgok összemosódásával, amikor nem vagyok képes különbséget tenni: “Ez úgy tűnik, mintha fény lenne, de mégsem az…úgy tűnik mintha a sötétben lennék, de mégsem olyan sötét”. Minden ködössé válik szemeim előtt.

Ezáltal amikor mi zavarodottságba és kétségek közé zuhanunk, tudnunk kell, hogy egy új színt közelít felénk: “Minden újra ködössé vált, még a legegyszerűbb tanult dolgokat is elfelejtettem, és semmi sincs amit megragadhatnék”. Ez az ahogy az egyik szintről a másikra lépünk. Legyen élvezetes útatok!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.