Dr. Michael Laitman

Csak ebben válik boldoggá a szivem

Bina intenzivebbe válik, amely vágyik lenni az adakozásban, hogy olyan legyen  mint a Teremtő, mint a Keter, miközben a Malchut, mely a Hochma Fényét jobban meg akarja kapni, mint ami hozza érkezik a Teremtőtől. Azért, mert ő adakozni akar! Ez azt mondja, hogy ő tőbbet akar kapjni tőle. És ezt az adakozás mértéke határozza meg.

A megtöltés, amit a Teremtő ad a Malchutnak kezdettől fogva, amikor az Éin Sofban kap, még  mielőtt elkezdett volna dolgozni az csak a kezdeti szint, kövületi (“domém”) nefes de nefes. Ez ami a Malchutba létezik a megszoritás előtt, mivel a teremtmény nem volt képes tőbbet érezni!

Azután a teremtmény elkezd gondolkozni, én megakarom szoritani magam, én a maszachot akarok, én elakarok jutni a a házigazdához ezen keresztül és mondani: “adjál több Fényt, mert én neked akarok többet adni!”).

És valójában ez az amit a házigazda akar adni, mert ez okoz neki kielégülést. És a teremtmény hoz neki erőssebb vágyat. Ő csinált engem mint egy kicsi bogarat, és én egy végtelen vággyal érkezem, és én azokat meg akarom tölteni, mert én azt akarom, hogy Ő  élvezze azt amit én megteszek. Én adok neki új vágyat.

Ez összehasonlitható, aval a kicsi vággyal, amelyel én kezdetben rendelkezdetem,  a Málchut dé Ein Sofban,  cimcum előtt, néfés dé néfés, vágy amely alig létezett. A korrekció végén én tuduk neki adni olyan vágyat, amely 620- szorossa a kezdeti vágynak, a NaRaNHai teljes fénye. De mi nem vagyunk képesek ezt lemérni, hogy menyire erős ez a fény.

De miért teszem én ezt? Én akarom, hogy  adjak a házigazdának több vágyat – hatalmas edényeket, azért, hogy Ő megtöltse és élvezete legyen benne .

Az én élvezetem az, hogy öröme van benne. És az Ő élvezete az, hogy megtöltsön engem. Most nem kell, hogy én szégyenkezzem, mert nagy vágyaim vannak , amelyeket én kérem, hogy megtöltsön. Mert  én ezt azért csinálom, hogy élvezetet okozzak neki, és kielégülésté és csak “ebben  válik boldoggá a szivem”.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.