Dr. Michael Laitman

Melyik vágyam beszél bennem?

Jun. 12, 2011

Dr. Michael LaitmanKérdés: Hogy tisztázhatom, épp mely vágyam szolgálom?

Válasz: Ha belsőleg nem azonosulsz a csoport közös vágyával a gyógyulásra tudatosan, akkor nyilván egyéb, idegen vágyakat szolgálsz. Talán valami divatot követsz vagy  a médiát, vagy egyebet, amit a világ négy sarkából dobnak feléd: “Gyere, gondold ezt, kapd meg ezt, fogyaszd ezt.”

Csak egyetlen saját vágyam lehet: ha bele akarok tartozni egy csoportba, s a társaimtól kapok közös vágyat a gyógyulásra. Ebben az esetben te döntöttél, te választottál vágyat s ezáltal kezd el élni a lelked. Eddig nem is létezett.

Ezen kívül a vágyak nem sajátjaink. Csak az Adás-Teremtő bír saját vággyal, ami benne indult, s nem volt másban. De a mi vágyaink mind mind kivülről jönnek tudat alatt belénk.

Tehát nekem az a döntésem, hogy mely vágyat hangosítok ki: egy speciális csoport saját vágyát vagy egy hiú divatot, egy irányzatot? Erőfeszítést teszek, hogy az adással, szolgálattal dolgozó csoport gyógyulási vágya áthasson.Ez az egyetlen szabad választásom. Maga a vágy nem az enyém: a széllel jött a világból vagy a megfelelő gyógyuló csoportból, ami jót tesz nekem.
[44927]
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/6/2011Writings of Rabash

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,713 seconds.