Dr. Michael Laitman

Az antenna, amely képes felfogni a teremtő „adását”

Kérdés:

Ön nagyon sok példát hozott fel a tudomány területéről, ahol is valójában a kabbaláról beszélünk. Volt egy nagyon népszerű olasz feltaláló, név szerint Guglielmo Marconi, aki kifejlesztette az első rádió vevő készüléket oly módon, hogy addig növelte az érzékenységét amíg nagy távolságból érkező jeleket is képes volt érzékelni. Ugyanígy, meg kell nekünk növelnünk a mi lelkünk érzékenységét annak érdekében hogy kifejlesszük a kapcsolatot egymás között? A hit ehhez hasonló antenna, ami arra szolgál, hogy érzékeljük a kapcsolatot a teremtővel?

Válasz:

Guglielmo Marconi nagy tudós volt, és sok titok birtokosa. Az ő találmányainak csak egy kis részét fedte fel a számunkra. Ő olyan hullámokat is felfedezett, amelyekről mi még nem tudunk, amelyek könnyedén körülveszik az egész földgolyót, és behatolnak a belsejébe is. Ő kivételes zseni volt.

Amikor mi kívülről közelítünk magunkhoz, először egy általános energiamezőt kezdünk érzékelni, amely mindent kitölt a környezetünkben. Ez a mező az Isten, a Teremtő. Ezt érzékelni azt jelenti, elérni a Teremtőt, a felső erőt, amely magába foglalja az összes lelket. Akkor mi együtt és Ő, ez a felső erő, „A Teremtés gondolatá”-n keresztül válunk egy egésszé..  Ezért van az, hogy az embert Ádám-nak hívják, (a Dome szóból jön), ami azt jelenti: hasonló, mint a Teremtő.

Mi elérjük azt az állapotot, ahol egyszerűen egyesülünk vele, úgy értve: benne létezünk, tudomásunk van erről, és tartalmazzuk őt. Ezt az erőt, amihez  csatlakozunk, hívják úgy hogy a hit ereje.

A hit a Binah szfira (a Havnah szóból jön) ami megértést jelent. Más szóval, „hinni” nem azt jelenti, hogy lehunyt szemekkel járunk mint a vak ember, elhiv azt, amit egyszer valaki mondott… Egyáltalán nem! A hit az adakozás erejére épül. Amikor én képessé válok „áthangolni” a „belső rádió vevőkészülékemet”, a megfelelő hullámsávra, az információt, ami átjön rajta nevezzük „hit”-nek.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,158 seconds.