Dr. Michael Laitman

Mit ad nekünk az egység?

Azok az emberek akikben a szívben lévő pont felébredt, igyekszenek egységre lépni egymással. Természetesnek tűnik, hogy amikor elkezdenek tanulni, nem is gondolnak a kapcsolódásra, nincs még erre igényük. Ám a kabbala tudománya arra tanít bennünket, hogy szó szerint az egymás közötti kapcsolaton keresztül növekedhetünk spirituálisan a machsomon túlra, hogy felfedezzük az adakozás területét magunkban.

Nekünk egyeségre kell lépnünk a Machsomon túl. Magától a machsomtól addig a fokozatig amíg minannyian elértük a teljes egységet (a 0-tól a 100%-ig) nekünk fel kell kapaszkodnunk az egység 125 fokozatán.

A teljes utat attól a pillanattól kezdve hogy beléptünk a csoportba, elkezdtünk tanulni és megpróbálunk kapcsolódni egymáshoz előkészületi fázisnak nevezzük. Azt mondják a kabbalisták, hogy ez az időszak 3-tól 5 évig tarthat, de hosszabb is lehet, mert ez egy nagyon fontos felkészülési időszak: enélkül az emberek nem képesek megérteni, hová is igyekszenek.

A személynek fel kell készítenie magát a spirituális világ érzékelésére, megfelelő környezetet kell előkészítenie önmaga számára, el kell kezdenie a spirituális érzékelést, fejlődnie vele együtt. Más szavakkal, az egyénnek meg kell értenie a többiekkel való egység szükségességét.

Nekünk újra kell egyesülnünk, elérni a végtelenben egyszer már létezett állapotunkat ahol mi egységben voltunk egymással és ki voltunk töltve a felső fénnyel. Ám hogy ezt megtehessük, meg kell tanulnunk megfékezni az egoista szándékunkat, és ez több évbe is beletelhet.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.