Dr. Michael Laitman

Egy kicsit közelebb vinni az embereket a Fényhez

Kérdés

A globális válság már önmagában teljesen felfedte magát. Mikor kezdi el a közvélemény feltenni a kérdést, hogy mi történik? Mikor jön el a vihar?

Válasz

Ez rajtunk múlik. Mindent meg kell tennünk a korrekció módszerének terjesztése érdekében. Az üzenetünk egyszerű, és felkínálhatjuk ezt az országok kormányainak, akik bajnak vannak.

A legnagyobb probléma, hogy mit tegyünk az égbe szökő egoizmussal. Az embernek van egy normális, földi vágya arra, hogy minden szükséglete meglegyen a létezéséhez. Szüksége van ételre, családra, és más dolgokra, melyek nélkül nem tud meglenni. Emellett az egoista vágya, amely a még több megszerzésre irányul, egyre jobban növekszik. Ez annyira mélyen van bennünk, hogy még csak azt sem tudjuk meghatározni, hogy mi az alapvető szükséglet.

Elégedett lesz valaki, ha megkapja a napi betevő kenyerét, mondhatjuk ezt? Nem, természetesen nem lesz elégedett. Mit tegyünk az egoizmussal akkor? Mivel tölthetjük ki ezt a fekete lyukat?  

A következő erre a válasz: Az egoizmus növekedését spirituális vágyba transzformálhatjuk, a spirituális edényt pedig kitölthetjük beteljesedéssel, adakozással, szeretettel és végezetül a Felső Fénnyel.  

Hogy lehetséges ezt megtenni? Hogy válthatunk át a megszerzők társadalmából, a telhetetlen földi javak utáni hajszából, a minimális fogyasztók társadalmába?

Ha nem tesszük ezt, a világ képtelen lesz létezni, a bolygónk természeti forrásainak kizsákmányolása miatt. A fogyasztás nem elégíti ki az egómat többé. Az emberek képtelenek lesznek boltról boltra rohanva állandóan telerakni a bevásárlókocsit dolgokkal. Az ünnep befejeződött, mostantól mindenki annyit kap, amennyire szüksége van.

Hogy teljesednek be akkor az emberek? Nekünk ezt a több millió embert iskolába kell küldenünk. Meg fogják kapni az összes szükséges dolgot, a tanulásért cserébe. Különben nem jogosultak még erre sem. Valóban miért kellene lenniük? A baj az baj, és mindenki ebben van most. A kormány felkínálja nekik az alapvető dolgokat, mindenki folytatja, az életét, ahogy eddig, a stabilitás fennmarad, és mindenki elkezd tanulni.

Mit is tanulnak pontosan? Az élet törvényeit egy integrált rendszerben. Valójában ezek a csoport törvényei, de a kabbala nem lesz megemlítve a leckék során. A tantárgy a rendszer, egy egyesült társadalom fenntartása. Megkapva mindazt, amire szükségük van, legalább a tanulás során, az emberek arról tanulnak, hogy mennyire tényszerűen nincs más út a túlélésre, mint az egység.  

Egy vademberrel kell foglalkozni, akik tanulni jön, aki csak pénzt akar csinálni, és bizonyos előnyökhöz akar jutni. De fokozatosan elkezdi megérteni, hogy nincs más opció, mint hogy belépjünk egy új rendszerbe, és a világ másképpen kezdjen el fejlődni. A fogyasztás befejeződik, ez a fajta társadalom kipusztul. Nem élt sokáig egyébként sem, maximum száz évig a 19 század végétől a XX. század 70-es 90-es évéig. Még ebben az időszakban is válságok voltak, beleértve a 30-as évek nagy gazdasági válságát.

Így az emberek elkezdenek tanulni, miközben a kormányok megadják nekik a szükséges javakat, amely sokkal kisebb költség, mit új munkahelyek teremtése. Az utóbbi értelmetlen is lenne, mivel senki nem vásárolná meg, amit előállítanának ezek a munkahelyek. Emellett mind az energia, mind a nyersanyagok kifogyóban vannak. 

Így a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás az emberek elküldése tanulni, függetlenül attól, hogy milyen módon történik ez: otthon, interneten keresztül, előadóteremben, vagy máshol. A fontos, hogy mindenki egy oktatási keretbe illeszkedjék. Eközben a tanulás bölcsebbé teszi az embert, és megadja neki a megértését, hogy egy új világba kell beilleszkednie, és az előző törvények nem működnek. Baal HaSulam ír erről, mindannyiunknak iskolába kell mennie, és még meg kell tanulnunk, hogy kell a jövőben élnünk.

Végül a tanulásnak köszönhetően az emberek egy új vágyat szereznek meg, és érzékelni fogják a változásokat ezen belül, ameddig meg nem értik, hogy a beteljesedés csak egy másik, magasabb szintről érkezhet. A folyamat fokozatos, mivel egy hatalmas tömeggel kell foglalkozni, amely elkezd megérni. Ez minket is valóban megváltoztat.

Manapság nincs más lehetőségünk. Ezért senki nem tud kitalálni semmit. De képzeljük el, mekkora Fényt képes ez a több százmillió ember magára vonni azáltal, hogy arra figyel, amit tanul. Ez az a megoldás, amire Baal HaSulam is rámutatott, és amely logikusan adódik, mivel nincs semmilyen más eszköz, kivéve az, hogy az embereket kicsit közelebb vigyük a Fényhez.

 

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,167 seconds.