Dr. Michael Laitman

Az önzőségből az adakozásra, az értelem feletti hit

“Lo lisma” (Nem az Ő nevében), ez hogy én magamban tudom, hogy én egoizmusban vagyok, és nem az adakozásban. Én sóvárgok az egész erőmből, hogy megszerzzem az adakozást “Lisma” (az Ő nevében), de egyenlőre én nem vagyok képes ezt megtenni, de szükségszerüségből megteszem felszámolva az én saját érdekeimet. Ennek az értelme, hogy ugyanaz az én látja a megtalálható állapotot a kivánt állapotba, (ha matzav a matzui le matzav a ratzui) ennek a  jelentese az én “Lo lisma”  (nem az Ő nevében).

Például, kezemben adsz egy boritékot, amelyben van a vissztért 1000 dollár tartozás:

De, én elveszem a boritékot, és nem vizsgálom meg mennyi pénz van benne, ez jelenti, “az értelem alatt”(” lematá MéHá Dát”). Azaz én már kezdettől fogva hiszek a te szavadban, az értelem használata nélkül.

De, ha én megvizsgálom, és kinyitom a boritékot, megszámolom a pénzt és látom, hogy hiányzik belőle egy bizonyos összeg, de én úgy tekintem mint teljesen visszatérő adosság, ennek az a jele, amely mértékében hiányzik az összegből, én a hitt  az érteleme fölött vagyok.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.