Dr. Michael Laitman

Ugródeszka a végtelenhez

Kérdés:

Ha a vágyban létezik, olyan vágy amely nyomja a szándékot , az adakozásra?

Válasz:

Nem, ez nem létezik, sem női vágyban és sem férfi vágyban. Ez nem lehet, mivel mi csak megszerzési iránti vágy vagyunk.

Akkor, hogy tudhatunk nyomni a szándékot az adakozásra? Ezt a Fény teszi meg, és mi nem tesszük magunktól.

Én magamban abszolut egoista vagyok, aki csak magára gondol, nem tud ebből kimenni. Nem az én vágyaim, nem az én gondolataim, hogyan is dolgozhat másképp az agy, ez a természet, igy voltam felépitve. Akkor mit lehet tenni? Csak, ha mi eggyütt  sóvárgunk a helyes formára, hogy a Fény ránk ereszkedjen, megszerezni, az önzőségen mellett, megkapni a helyes szándékot, és dolgozzunk vele a helyes formában. Akkor ez a Fény vágya lesz, az adakozás vágya, a szeretett.

A mi önzőségünk megmarad. De mi a helyes formában dolgozunk vele, mi akarjuk ezt a növekedést, a Fényt. És ebben van valojában a felelősünk az egész történelmünk folyamán.

pastedGraphic.pdf

Az Ein Sof világából, a mi első állapotunk (1), amelytől mi elkezdjünk, átmenni a mi második egyéni állapotunkhoz(2) és eljutunk az Ein Sof világához, ez a harmadik állapot (3).

A harmadik állapot 620-szor nagyobb mint az első állapot. “620”, ez csak egy szám, és a tény az, hogy erőteljessebb milliád- szor. A fontos az, hogy érzékeljük a harmadik állapotot, amelyben vagyunk.

Az első állapotban mint egy sperma csepp voltunk, és a harmadik állapotban szükségünk van teljesen hasonló lenni a Teremtővel, igy megszerezzük az Ő sztátuszát. Ez az amit mi megszerzünk köszönve a férfinek. És mindenesetre  ebben az időben az önzőség megmarad és felfedeződik bennünk nagyobb önzőség, amelyben alig tudunk élni. Ezt a harmadik állapotot csak fokozatosam szerezzük meg, amelyet nevezünk NáRáNHáJ, ez maga a teljes Fény, amely kitölti az összes világokat.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.