Dr. Michael Laitman

Átlátszó világ

Kérdés:

Nekem korrigálnom kell azokat a vágyakat, amelyek felfedeződnek a kölcsönös viselkedésben más személyekkel: pénz, kontroll, tudás?

Válasz:

Nem, te nem kell hogy aggodjál ezekkel a vágyakkal kapcsolatban. Minek? Hagyd béken őket. Mindegyiknél  ezek feldeződnek más kombinációban, de te ki kell javitsad hozzaállásodat másokkal szemben, anélkül, hogy részekre bontanád.

Kezeljed  egyszerüen a vágyaidat: előszőr is, el kell jutnod  a tiszta adakozás szintjére: “Ne tégy olyat másnak, amit te gyűlölsz”, ne élvezd azt, ami másnak rossz.

Én tudatosan vagy nem tudatosan, mindig szivesebben nézek rájuk fentről: ha a személy alacsonyabb mint én, akkor ez jó nekem, de ha ő magassabb mint én, akkor ez rossz nekem. Első és a legfontossabb, hogy én el akarok egy olyan szintre jutni, hogy ne hasonlitsam magamat másokhoz. Én nem akarom többé felmérni a másokat, a saját mértekeim alapján.

Amikor én ilyen hozzáállást  szerzek meg, a világ az én szempontomból más formában mutatkozik. Én mintha  eltávolitok magamtól egy szürőt, leveszek egy szürőt az én felfogásomból,  és megnyitok egy szélesebb körű világot. Hirtelen én úgy látok másokat, hogy semmi közük saját magamhoz, az egómhoz. Én eltávolitok minden személyes érdekemet, én egyáltalán nem számitok rá, én semlegesitem az összes kölcsönös kapcsolataimat. A világ tele van lehetőségekkel. Ezek lehetőségek? Én egyelőre nem tudom. Mivel nincsen szükségem semmire, én csak létezek eggyütt a többiekkel, és nem teszek nekik azt amit én gyülőlők.

Ez egy nagyon de nagyon tiszta és világos szint, mivel felfedeződik az ember összes fizikai vágyai fölött. Kivülről nem lehet megkülönböztetni egyáltalán, de te másképp látod a világot.

Nagyon nehéz ezt elképzelni.  Vajon az emberek szenvednek a te szempontodból? Vajon  az összes emberek igazságosak, vagy feloszlódnak jókra és rosszakra? Nehéz elmagyarázni a belső fényképet, ami megjelenik, amiután a személy eltávolitsa az egoista szűrőt.

Igy vagy másképp, előtted áll egy egészen más valóság, egy más kölcsönös hozzáállás az emberek között. Mert, mindenki a saját hibáin át birálja a világot. De amikor te eltávolitottad a hibádat, látod a világot helyesen, nem deformálva egy görbe egoista tükörben.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,071 seconds.