Dr. Michael Laitman

A globális világ nem oszlik fel részekre

Két erő van, amely befolyásol minket: az egyik hátulról hajt, a másik elölről húz minket. Ennek megfelelően a kabbala megállapítja, hogy két utunk van a cél elérésére.

  1. Ha megnöveljük a bennünket előre húzó erőt, hogy az nagyobb legyen, mint a hátulról toló erő, akkor egy kényelmesebb és gyorsabb módon haladunk előre, a megértésben és a vágyban. Akkor egy kellemes és gyors útja a személyes korrekciónak és a teljességbeli állapotunknak nyílik meg előttünk. Ebben az esetben úgy fogjuk érzékelni a jelenlegi állapotunkat, mint egy forduló pontot, egy ugródeszkát, egy nagyon kellemes és jó ugráshoz.
  1. HA nem törekszünk előre és segíteni mindenki másnak, azaz az egész emberiségnek, a negatív erő a szenvedésen át nyom minket előre. Természetesen itt is figyelembe kell vennünk a teljes, globális kapcsolatrendszerünket a modern világban, és ezen az alapon hatalmas szenvedés vár ránk.

Így az embereknek, akiknek megvan a vágya és a törekvése ma, meg kell érteniük a felelősségüket is, az egész világgal szemben. Az ő jutalmuk is ebben rejlik.  A cél irányába való törekvést összefogni, és előre vezetni az embereket, egy hatalmas és nemes cél felé.

Ezért hozunk létre egy speciális portált most az Interneten, és gyűjtünk össze hatalmas mennyiségű anyagot rajta. Kapcsolatban vagyunk több szociológussal, politikai elemzővel, tudóssal, akik tanulmányozzák a társadalom jelenlegi helyzetét, a világkülönböző régióiban. Látjuk, hogyan viszonyulnak mindahhoz, ami történik.

Tudósok vizsgálják a jelenlegi állapotát az emberi erőforrásoknak, melyek már nem állnak korlátlanul rendelkezésünkre, mint például a földgáz, kőolaj, víz, szén, vas és a termőterület, vagyis minden, amit a Föld ad a számunkra. Ezek szörnyű állapotban vannak, mivel nagyon kiéleztük a kizsákmányolását az erőforrásainknak. Sok cikk van erről, és még több fog megjelenni, és mi összegyűjtjük ezeket. Hatalmas mennyiségű anyag van már ott.

Hatalmas mennyiségű anyag van az oktatásról is. Elértünk ahhoz a ponthoz, ahol képtelenek vagyunk az emberiséget tovább emelni. Képesek vagyunk valamiféle oktatást kínálni a számukra, azonban semmi garancia nincs arra, hogy találnak munkát az iskola befejezése után. Még azt sem tudjuk, hogyan nőjön fel egy ember, egy kisgyermekből, a „kicsiny állatból,” aminek ő születik, hogyan válhat emberré, aki harmóniában él, egy megfelelő kapcsolatban másokkal, ahogy azt a mi, globális világunk megkívánja most ezt. El kell magyaráznunk megfelelően az embereknek, mit jelent globálisnak lenni, más szavakkal, teljese kölcsönös kapcsolatban élni.

Én, mint biokibernetikus kezdtem el dolgozni, amely az organizmusok rendszerével foglalkozik, azaz milyen módon tartják fenn önmagukat, maradnak egyensúlyban önmagukkal, és a homeosztázist önmagukkal és a környezetükkel. Ez egy hihetetlen rendszer.

A gyógyszerek ezen a tudáson alapulnak.  Az orvos analízist alkalmaz és vizsgálatot arra, hogy az emberi szervezet különböző paramétereit ellenőrizze, melyek vannak egyensúlyban és melyek nem. Különböző grafikonok vannak, melyek bemutatják a létezést, és a belső rendszer állapotait, a nyomást és a hőmérsékletet, az elektrolitok, savak stb. egyensúlyát. Ezek egy hatalmas, kölcsönös kapcsolatban álló adathalmazt képeznek.

A mi világunkban a társadalom ugyanígy működik. Soha többé nem fog úgy országokra szétválasztódni, mint ezt megelőzően. Azonban még nem állunk erre készen, pszichológiailag. Nem értjük még ezt meg. Ki kell fejlesztenünk és meg kell értenünk a globális rendszert, és az egyensúlyi kapcsolatrendszert, amit karban kell tartanunk. Ez az egyensúly adja meg nekünk a normális élet érzékelését.

Mihelyt egyetlen része, a közös, emberi szervezetnek kiesik a helyes kapcsolatrendszerből, azonnal feltűnik egy betegség. Sőt ez a rész képes egy másik rendszernek látszani, és egy másik formában megjelenni. Még nem értjük ezt teljesen. A tudósok csak most kezdték a globális mechanizmusokat tanulmányozni.

A technológia megtanít minket az analóg, globális, zártkörű rendszerek viselkedésére. Mihelyt alkalmazzuk ezt az emberi társadalom vonatkozásában, egy szörnyű eltérést látunk a kapcsolatok mai rendszerében. A természet fokozatosan nyom minket a globális világkép irányába.

KN


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,802 seconds.