Dr. Michael Laitman

Alvásba zuhanva az ellenséges markában

Kérdés

Miért nem fedezik fel a modern tudomány kutatói, a lényegét annak, ami most történik a világban?

Válasz

Éppen ellenkezőleg, fokozatosan kikutatják a lényegét. Néhány ember már most felfedezte és publikálta, hogy az emberi társadalomnak egységre kell törekednie. Írva van, „higgyünk a nemzetek bölcsességében.” Szóval már ismerik a problémát, és látják, hogy az egység valóban szükséges. Egyszerűen nincs más választás. Az emberek látják ezt, a saját szemükkel, anélkül, hogy a spirituális úton lennének, a korrekció módszerének megszerzése nélkül.

Sőt, egyre hangosabban felemelik a szavukat az egység szükségességéért. Csak támogatnunk kell ezt a folyamatot, minden erőnkkel.

Azonban a legfontosabb dolog, amelyet nekünk kell megtenni, hogy megismertessük az összes emberrel, minden lehetséges eszközzel, felhasználva az összes csatornát, hogy van módszer, van eszköz. Ez az, amiben a probléma rejlik: hogyan mutathatjuk meg a módszert a világnak, hogy ez lehet a gyógyszer a bajainkra?  Hogyan írhatjuk át a kabbala tudományának teljes rendszerét úgy, hogy az emberek ne forduljanak el tőle, csak a nyelvezet miatt?

Fokozatosan kell cselekedni, most nem beszélünk a Teremtőről, a Torahról, a parancsolatokról, és így tovább. Csak felemeljük az egység gondolatát és tovább visszük. Folytatjuk a magyarázatot egészen addig, míg az emberek megértik, hogy át kell menni egy bizonyos változáson, és hogy a legfontosabb, hogy át fognak menni egy belső fejlődésen, a Fény eszközén keresztül. Akkor új szívbeli pontok lesznek a feltárva, és emellett a világ is képes lesz felismerni, hogy Izrael egy feladat, egy kijelöltség. Hirtelen mindenki elkezdi másképpen megérteni azt. Ehhez fokozatosan hozzá kell adnunk a saját részünket, a korrekció módszerét. Az emberek beszélnek a válságról, és önmaguk erejéből kell egységre lépniük. Nekünk azt kell elmagyarázni pontosan milyen módon, kell ezt az egységet végrehajtani.

Fájdalmasan érezzük az egységre lépésre való képtelenséget, mintha a Teremtő, a természet egy halálos véghez vezetne minket, hogy megölhessük egymást. Csak úgy, mint az ősi Babilonban, egy megváltoztathatatlan törvény előtt állunk. Gyűlöljük egymást, miközben teljesen és eltéphetetlenül össze vagyunk kötve és függünk egymástól. Tehát akkor mit tehetünk? Az ellenségem itt van mögöttem, kész megölni engem, de én alszom a karjaiban, mint egy csecsemő. Lehetséges ez?

A természet a halálos végbe, katasztrófákba vezet bennünket. Ez az, amit tudatnunk kell a világgal, tisztán rámutatni erre, és elmagyarázni, hogy ez a legmegfelelőbb állapot arra, hogy megszerezzük a korrekcióhoz szükséges módszert.

KN


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.