Dr. Michael Laitman

Ki van közelebb a Tanítóhoz?

Kérdés

Mit jelent a Tanítóhoz való közelség, és mi az a „szájról szájra” tanulás?

Válasz

A tanítóhoz való közelség nem fizikai közelséget jelent – ez egyáltalán nem lényeges. Valaki akkor van közel a tanítójához, ha azt érzi, hogy a tanító mindent át tud adni neki, ami szükséges, érzi a tanító vágyát is erre, azonban ez annak a mértékében lesz sikeres, amennyire a személy nyitott erre. Mindez azért van így, mert amikor elérkezik ez a kapcsolat és ez a fajta a kommunikáció, akkor annak, aki át akarja adni a tanítást, és annak, aki meg akarja kapni azt, össze kell kapcsolódniuk.

Tehát mindenekelőtt a személynek hinnie kell, abban, hogy a tanító folyamatosan átad valamit, és hogy van valami, amit át kell venni tőle. Ez pedig a tanítványtól függ. Másodszor a tanítványnak meg kell értenie, hogy olyan mértékben képes megkapni a tanítótól ezt, amennyire az érzékenysége kinyílik ebben az irányban.

Természetesen minden a tanítványom múlik. Gyakorlatilag semmi nem függ a tanítótól. Másfelől a tanítványnak teljesen rá kell hangolódnia a tanító által átadásra kerülő dolgok megszerzésére. Mit jelent ennek a megszerzése? A kapcsolatot jelenti. Más szavakkal a tanítványnak kell, hogy legyenek gondolatai, érzései és irányultságai, amik valamiben azonosak a tanítóval tanítóját, még ha csak egy százalék azonosság is van ezekben. A tanítványnak vágynia kell a tanítótó által átadandó dolgok érzékelésére, ugyanabba az irányba kell fordulnia. Akkor eléri ezt.

A tanulás két szintet foglal magába:

  1. “Szájtól a fülhöz,” amely egy verbális kommunikáció, amikor a tanító beszél, a tanítvány pedig hallgatja.
  2. “Szájról szájra,” ahol a száj, egy közös szűrőt jelent, amely a spirituális Partzuf száját jelenti.

Amikor azon a módon kommunikálunk, hogy a tanítvány nem akar, vagy még nem képes a tanítóval egy szinten lenni, akkor neki figyelnie kell. Figyelhet egy komoly vágy nélkül, nagyobb erőfeszítések nélkül, akár még a tanítóval szemben is állhat, miközben ezen a módon hallgatja.

Ez még nem egy egyesült szűrő, egyesült törekvés, valamiféle közös kapcsolat, amikor legalább egy százalékban össze vannak kapcsolva. Amikor összekapcsolódnak, a tanítvány képes információt kapni szájról, szájra azért, hogy kiterjessze ezt a kapcsolatot, a megosztott szűrőt, és törekvést. Ez az amire törekedni kell. Nehéz feladat valakinek az egoizmusa ellenében tennie, de lehetséges, és akkor mindaz, ami a tanítótól áramlik, elér a tanítványhoz.

Kérdés

Van a tanítónak lehetősége kiválasztani, ki kerül valóban közelebb hozzá?

Válasz

Bárki akar közelebb kerülni a tanítóhoz, az nem a tanítótól függ. Bárki, aki tanítvány akar lenni, tanítvány lesz. Néha egy tanító valóban szeretne bizonyos embereket tanítványnak, mivel ezek rendelkeznek bizonyos, speciális minőségekkel, és ez talán könnyebbé tenné az emberiségnek szánt elképzelések átadását, egy gyorsabb és életszerűbb módon, azonban az is megtörténhet, hogy ezek az emberek nem képesek erre, visszautasítják a lehetőséget, és elvesztik azt.

KN


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.