Dr. Michael Laitman

Mi jelent a kibocsájtó?

Mit jelent a kibocsájtó?

Bármilyen okot, úgy tekintünk mint “Máácil”(kibocsájtó), amely a befolyásolt szinttel van kapcsolatban. A máácil magába tartalmazza a Hámsáchá (kibocsátás  fényét és az edényt is, amely megkapja ezt a kibocsátott fényt .

A felső szint az, amelyet úgy hivunk Máácil, Kibocsájtó, az alsó szinttel kapcsolatban, mindezt megtudjuk érteni. De mit ad még hozzá? Az a cim, hogy “Máácil” magában tartalmazza nem csak a bőséget, hanem az edényt is, a vágyat. – A vágyban én megkapom a fényt és érzem a valóságot is. És ebben a valóságban érzem a felső szintet. Mondjuk, az érzés ami bennem van két részre oszlodik: én magam és a felső. Ezért hivjuk úgy, hogy Máácil. Az összes megszerzés csak az ember érzésében van, és én hivom Máácilnak, egy különleges rész bennem. Erre mondjuk: ” Általad ismerlek meg téged” (“MiMáászéchá HiKárnuchá”), az én Énem!

A korrekció mértékének megjelelően beszélhetünk a Teremtőről, az hogy “Jőjj és lásd” (Bou Vé-ré”). És ugyanezek a részek, amelyeket én kijavitok az adakozásban, olyan tulajdonságokban, amelyek nem az én saját tulajdonságom, ezt a részt hivjuk Máácil-nak. A lélek lehet csak egy pont, ez a csöpp képes növekedni  nagyobbra és nagyobbra, de ez mindig a fenti Teremtő rész. Ez a rész, amely bennem van, és korrigálodik az adakozás érdekében, ezt hivjuk, hogy lélek (Nésámá), én elkezdem érzeni a  felső gyökéremet (sores), a Teremtőt. Ez már bennem van, ez nem felső, de azokról az adakozás tulajdonságról beszél, amely magassabb mint én, magassabb mint az én természetem. Mondhatjuk, hogy én már ezt megszereztem és most vele dolgozom, de a magassabbhoz vonatkoztatom.

A Teremto belül az emberben van, és nem a menyekben valahol  egy helyen. És ugyanaz a hozzáállasom a felsőbb szinről is, a felemelkedesről lehet beszélni csak amikor megszereztem és kapcsolatban jöttem vele. Azaz a felső szint az is bennem van, csak én úgy gondolom, hogy ő felsőbb számomra. Mindig az én érzésemben vannak ilyen szintek, amelyeket már megszereztem és valojában én vele dolgozom, hozzám tartozik, és a felső szint is bennem van és felderül “távolról”. Ő bennem van, de ezt a fajta formát, egyelőre még nem tudom használni. Minden az emberen belül érzékelhető és érződik .

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.