Dr. Michael Laitman

Az összes élvezetek a világból

Báál HáSulám “Szabadság a Halál Angyala” cikkéből:

“…az amit kértek Harut (kőbe vésve), azt ne úgy olvasd hogy Harut (bevésve), hanem Hérut (szabadság), ami azt jelenti, hogy “szabadság  a halál angyalától”

Mi a Felső Fény hatása alatt vagyunk, amely a “Tóra” hatását jelenti, irva van, “Én megteremtettem a gonosz hajlamot és Én megteremtettem a Tórát, mint fűszert számára”. Mit jelent a Tóra? Ez az edény, amelyben a Reformáló Fény megjelenik. Mi húzzuk a Felső Fényt, amely vissztérít a Jótevőhöz, azért hogy a gonosz hajlamot átvaltoztassuk  a jó hajlamra. Ezáltal átvaltozunk a kapni akaró vágyból, amely jelenti a “Halál Angyala”-t, az adakozás vágyra, az jelenti az “Élet Angyala”-t, és ezt nevezzük úgy, hogy szabadság a halál angyalától.

A mi kapni akaró vágyunkat, csak ebben a világban érezhetjük, ebben az állatias létben, és semmivel többet. Mi élünk, szenvedünk, és a végén meghalunk.  Mi még el sem tudjuk képzelni magunkban, hogy mekkora alantas, sérült és hibás a létezésünk. Addig, amig meg nem szerezzük az adakozás tulajdonságát, az egész életünk itt menekülés a szenvédes elől, ahol az élvezetek nagyon csekélyek, és nincs helye a spirituálitásnak. De valójában, az alacsony spirituális szint milliardszor magassabb, mint ebben a világban, sokkal teljesebb ás magasztosabb, mint az összes élvezete a mi átmeneti világunkban. Mi még el sem tudjuk képzelni ezt magunkban.

Azért, hogy felfogjuk ezt a hatalmas spirituális élvezetet, el kell készitsük az edényt, az adakozás iránti  szándékkal, és csak ezzel az adakozás tulajdonságával tudunk felül emelkedni a Halál Angyalán.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.