Dr. Michael Laitman

Mi a Hochma (bölcsesség) Fénye?

Báál HaSzulam, A Tíz Szfira Tanulmánya, 1. Rész, “Kérdések és Válaszok táblázata, a szavak jelentésének magyarázatára”: 18. Kérdés. Mi a Hochma? Ez a Fény az élet alapja a kibocsátott lény számára.

A kibocsátott lény szempontjából a felső Fény, mely megteremtette az élvezet iránti vágyat, két formára oszlik, mivel két fajta attitűd emelkedik elő a kibocsátott lényben: 1. A beteljesülés iránti attitűd, és 2. a beteljesülés Adója iránti attitűd. Ennél fogva amikor arról a Fényről beszélünk mely megteremtette az élvezet iránti vágyat, amely megtölti a vágyat, és gondoskodik arról, ezt a Fényt Hochma-nak (bölcsességnek) hívjuk. és amikor mi a korrekció Fényéről beszélünk, mely megtölti a kibocsátott lényt az adakozás tulajdonságával, ezt a Hasszadim (Kegyelem) Fényének nevezzük.

Valójában a Fény a kibocsátott lényen kívül egységes, egyszerű. A Felső Fény mindig abszolút nyugalomban marad. És az összes tulajdonság és jelenség azon belül, mint “kerek Fény”, vagy “vonal”, vagy “Belső” és “Körbevevő” Fények, nem mások, mint a teremtmény benyomásai ugyanazon egységes Fény által.

Amikor mi a kibocsátott lény életére utalunk. ezt a Fényt a Hochma Fényének nevezzük, és amikor mi a Teremtő iránti adakozásról beszélünk azt a Hasszadim Fényének nevezzük. Ez a két alapvető típusú Fény, melyek aztán további altípúsokra osztódnak.

Összefoglalva az a Fény, mely a teremtmény élvezet iránti vágyán keresztül cselekszik van a Hochma Fényének nevezve.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.