Dr. Michael Laitman

Mi a jelent “spirituális emelkedés felfele”?

Mi az “felfele”?

Nincsen sem emelkedés és sem zuhanás,  mozgás jobbra és balra – fennt vagy lent – ez csak a megteremtett vágy érzékelése a különböző általa elért szintek között, és mi ennek változásáról beszélünk, az azonos tulajdonság megszerzéséről a felső és az alsó szintek között.

Mi történik ha az alsó “felemelkedik” a felsőhöz és olyanná változik mint az? Ő vajon eltünik, átváltozik felsővé válik, vagy mellé kerül?

Mindenkinek meg van a saját vágya, feltétele, a saját eredendő  tulajdonsága, amelyek nem változnak. A vágy élvezetének az anyaga megmarad, nem változhat. Irva: “A Parcufja mindegyiknek egyedi és egy, ami érdekes – a véleményünk eltérő “. Az emberben nem változik semmi, kivéve a szándék, az összes vágyaknak és felhasználásának a tulajdonságai.

Ha mi egyenlővé válunk a szándékainkban – a mi erőfeszitésünk által, ez azt jelenti, hogy mi ugyanazon a szinten vagyunk. Ha az egyik felül van vagy alul van, akkor annak az a jele, hogy a szándékok intenzitása külömböző, még nem egyenlő.

Ha mi felemelkedünk a felsőhőz a Teremtőhőz a 125 lépcsőfokon , ez nem azt jelenti, hogy teljesen azzá válunk. A különbség természetesn megmarad, mint ahogy mi felemelkedünk a Teremtő irányában, ezek a szintek a forma azonosságának a szintjei, hogy a Teremtővel hasonlóvá válunk, “összeolvadunk” (“dvekut”), – ez nem jelenti azt, hogy egyik el tünik a másikba.

Így az, hogy “az emelkedés felfele”, az azonos formát jelenti, ahogy az alsó tulajdonsága azonossá válik a felsővel. Ezek csak az adakozás tulajdonságának megfelelően válnak egyenlővé, bár mindenki a saját természetes tulajdonságát tekintve megmarad különbözőnek.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.