Dr. Michael Laitman

“És szeresd felebarátodat, mint saját magadat”, ez egyszerű!

Kérdés:

Mit jelent “adakozás?”

Válasz:

Az adakozás az a cselekedetek egy bizonyos sorrendje. Kezdetben te megsemmisíted saját vágyaidat és a véleményedet, egy másik személlyé akarsz válni, és ez magában foglalja a te összes lehetőségeidet,saját létezésedre, vágyaid beteljesítésére vonatkozólag.

Mondjuk, te akarsz venni egy új iPhone-t , és anyukád nem érti, hogy miért kell annyi pénzt elkölteni egy új “játékra (“tzátzuá”). Te elkezded bebizonyitani anyukádnak, hogy milyen csodálatos ez a telefon, és mennyi lehetőség van benne: internet, videó, fényképező…

Te kéred tőle, hogy legyen olyan mint te, akit a vágyak hajtanak, érezzen úgy mint te, sóvárogjon az új “játék” után. Te akarod, hogy a te vágyad az új telefonra az ővé legyen, azért hogy “felgyújtsad” őt és ő akkor telefont akarjon adni szeretett fiának. Ezt nevezzük úgy: “szeresd felebarátodat”

Igy kell nekem is éreznem a barátom vágyát, és éreznem kell, hogy én megakarom tölteni őt, az én lehetőségeimmel, az előtt mielőtt én kielégiteném az én saját vágyamat. Az én személyes vágyaim, mintha nem is léteznének!

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.