Dr. Michael Laitman

Mi is a spiritualitás adó-vevője, hordozója (vágya)?

Dr. Michael LaitmanBál HáSzulám, Tíz Szefirot Tanulása/talmudja/,  1. rész, “Szava jelentésének táblázata”:25.kérdés [Mi is a spirituális hordozó edény] . A Kli, a hordozó vágy a teremtményben a kapni-akarás.

Ha így is van, a kapni-akarás nem elég: szükséges az adás szándéka. Vagyis a vágyat ki kell javítani, gyógyítani.

A lelkiségi közös gyógy-vágy  eredetileg a beteljesülés helye. De megváltozott és új hordozó szintet épít fel, amit  szűrőnek nevezünk, a reflexió megvilágítása, Fénye ez.


Az Első Megszorítás /Cimcum Alef), előtt a kapniakarás volt a Fény-vivő. De az alsó határozata a felső engedélyével az lett, hogy a szűrő, a reflexió luminozitása legyen a teremtmény adó-vevője, közvettő, hordozó-edénye, s nem a hiányos öröm-kapó vágy.

A fentről adott alapanyagunk a Vágy, s ez infó-génekben, Resimókban, lenyomatokban jelenik meg a Felső Fényből, s nem a teremtmény dönt felőle. Hanem azt mondja: ” Elutsítom az élvezetek adott vevő-eszközét, nem dolgozom vele, nem akarom, hogy az egoista vágyam vak ösztönként vezéreljen. Nem akarom elfelejteni, hogy ki vagyok s nem akarom reflexió nélkül a kedvemet követni, mint az állat. Mindent megértéssel, tudatosan, reflektáltan , a döntések alapos átvizsgálásval szeretnék végezni.”

“Mostantól ilyen szeretnék lenni! Kérlek, segíts, hogy ezzé váljak, kérlek, teremtő! Embernek lenni azt jelenti, hogy tudatos döntéseket hozok. Adj erre esélyt, kérlek. Mostantól elismerem, hogy az általad kreált vevőkészülékem elromlott. Adj esélyt, hogy magam döntsem el, hogyan használom. ” Ezután a szűrő , azaz a reflektált lumen lesz az adóvevőm készülékem, edényem.

Kérlek, építsd ki bennem ezt a készüléket, hisz ez nincs meg bennem ösztönszinten. Gyűlölöm az önközpontú egoista természetemet, ami mindig impulzíven, ösztönösen, tudattalanul mozgat engem. Nem akarom ezt. Tudatos akarok lenni és én akarok dönteni ebben kezdettől a végig. ”

Itt megkapom hogy tiszta pontos és végső döntéseket hozzak mindennel kapcsolatban, ami a tulajdonságaimat illeti: hogy hogyan kapok, milyen a kapcsolatom vele a társakon át s ez a mód lesz a lelkiségi, szellemi, spirituális vevőkészülékem. Ezzel végre képes leszek a Gazda által elém tálalt finomságokat élvezni az Ő kedvéért.

Az alapvető kapniakarás vágya megmarad, enélkül nem lehet léteznünk. De dönthetek úgy, hogy nem követem automatikusan. Az új készülékkel feltárhatom, hogy mit érez a Gazda s hogy lehetek olyan adószinten, mint ő s ennek fényében látom az eredeti kapóvágyat.

Nem utasítjuk el az ösztönös vágyainkat, csak a szokványos beidegződött kényszeres használatát.
[46142]
From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/22/2011Talmud Eser Sefirot

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.