Dr. Michael Laitman

Az idő a cselekedetek intenzitása

Az idő a spiritualitásban a teremtményre vonatkozott cselekedetek száma. Valójában még akkor is ha világunkban a falon levő óra, vagy a nap, hold vagy a bolygó járása alapján navigálunk, ennek ellenére meg van a személyes érzékelésünk az idővel kapcsolatban, melyet cselekedeteink intenzitása határoz meg.

Néha az idő mintha megfagyna és nem mozdul szemeinkben. Vagy máskor szuperszónikus sebességgel száguld. Az idő a mi személyes benyomásunk, mely a bennünk létrejövő átváltozások számától függ. Ennél fogva az idő önmagában nem létezik.

Azon változások száma, melyeket nekünk ettől a pillanattól kezdve a végső korrekcióig át kell élnünk, 6 ezer spirituális szintnek, vagy 6 ezer évnek van tekintve, 2 ezer plusz 2 ezer plusz 2 ezer. Vagy másképpen úgy is tekinthetjük mindezt, mint a három világot (Beria, Yetzira és Asszija világai), melyeknek az Acilut világába kell emelkedniük.

Az Acilut világába való felemelkedést hívjuk az idő folyásának, lépésről lépésre, egyik évről a másikra. Egy “év” (Shana) egy átváltozást (Shinui) jelent, ugyanazt a ciklust, megújulást csak egy magasabb szinten.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.