Dr. Michael Laitman

Korrekció szavakban, és a gyakorlatban

Kérdés

Miért van az, hogy én megértem, mit kell tenni, de nem mindig van elég erőm a cél irányába haladni?

Válasz

Azért van ez így, mert a megértés csak az értelemben jelenik meg, miközben a megfelelő hozzáállásra az egység és az összekapcsolódás irányába, vágyni kell. Azonban értelem és vágy két különböző dolog. Mondhatok sok okos és nagyszerű dolgot, az ajkaimmal. Az elmém egyetért mindegyikkel, de nem találok ezen belül vágyat, még a legegyszerűbb cselekedet végrehajtására sem.

A vágy korrekciót igényel, és a korrekció érdekében, mindenekelőtt, semmissé kell tenni magamat a barátok előtt, tehát amennyire megszerzem rajtuk keresztül a Reformáló Fényt, adódóik az, hogy, helyes módon tanulunk, egy megfelelő csoportban. Akkor, ebben a részben korrigált képes leszek végrehajtani, valamilyen kicsiny cselekedetet. A fejemből képes vagyok kibeszélni, de annak érdekében, hogy a vágyon belül manifesztálódjanak a legmagasabb állapotok, még most keményen és állandóan kell dolgoznom, és mindig meg kell találnom azt a formát, amiben bevonzhatom a Reformáló Fényt. és ki kell alakítanom azt is, hogy hogy fogadhatom azt, helyes módon. A szavak nem elegendőek ehhez.

Elegendő bölcs fickó van ebben a világban, ha csak a szavak alapján döntjük el, ki a bölcs. Mondva van: „Hit, a nemzetek bölcsességében,” azonban a különbség a „világok nemzetei, és Izrael Fiai között,” pontosan az, hogy az első, csak értelemmel felfogja a spirituális világot, és nem akar korrigálni magán semmit. Azonban „Izrael” egyenesen a Teremtőre irányul, a vágyak korrekciójára.

Ez a két rész talán teljesen ellentétes egymással. Valaki talán angyalnak tűnik abban a terminológiában, amit beszéd közben alkalmaz, hogy kimutassa ezen át a tudását, és a teóriák felfogását. (Így járt Baal HaSulam, azokkal a „kabbalistákkal,” akikkel Jeruzsálemben találkozott,és akik fejből tudták az összes könyvet.)

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.