Dr. Michael Laitman

A nehézségek a meghivások a felfedezésre

Kérdés:

Mit tehetek, ha én gyengének érzem magamat, és a környezetem és a családom nem tudnak  támogatni, mivel nem érzik a cél fontosságát?

Válasz:

A “Sámáti” könyvben, Báál HáSulám elmagyarázza, hogy miért olyan nehez nekünk a spirituális út: ” Az ember elér egy olyan helyzetet, mintha az egész világ megállt volna, ő egyedül működik  most ebben a világban, es elhagyja  a családját es a barátjait, annak érdekében, hogy lenullázza magát a Teremtő előtt….”.

Mintha a levegőben lebegne, mert a Teremtő szándékosan rendezte el, hogy ő ne keresse a földet  a lába alatt, hanem ellenkezőleg, a személy azt keresse, hogy hogyan ragadjon a magassabbhoz, ahhoz az ideálhoz, a magasabbnak az ötletéhez, ahhoz a hajlamhoz mely a felsővel kapcsolatos, a magasabbnak a szelleméhez. Azaz, hogy a szemely arra sóvárogjon, hogy a Teremto felfedeződjön neki, az adakozás szándékával és mások iránti szeretet tulajdonságával es akkor ő képes felemelkedni a “tudás feletti hitre“, magassabbra mint az ő egyéni vágyai.

Az ahogy te érzed magadat, mintha a levegőben lebegnél, es nem támogat téged már semmi a normalis korporalis kornyezetben, ez pontosan a meghivás számodra, hogy hozzáragadjál a Felsőhöz, az adakozáshoz. Támogatást kell keressél, nem a racionalis tulajdonságban,  hanem az értelem feletti hitben. Baal HaSulam azt mondja, hogy a nehézség oka, “ez egy egyszerű ok, es ezt nevezzük a Hit Hianyának ” Azaz a szemely nem látja ki előtt nullázza le magát, es nem érzi a Teremtő létezését es ez ami okozza a nehézséget.

De másrészről, ez egy meghivás, hogy felfedezzük az adakozás tulajdonságát, a Teremtőt. Ebből a mi látjuk, hogy mennyire torzultak a szavak jelentesei es mennyire nem helyesen olvassuk  a Szent irásokat. “Szent”( “Kadosh”) az adakozásról szól, a Teremtő felfedezéséről, azért mert Ő Szent, Ő a szeretet es az adakozás tulajdonsága. Azokat a könyveket, amelyek ezeknek a  tulajdonságoknak a  megszerezéséről mesélnek, Szent könyveknek nevezzuk.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.