Dr. Michael Laitman

Az egész világ a vágyon belül

Mit jelent hely?

“A megszerzés iránti vágy a Kibocsájtottban (” Nétzálban”) a “helye” a bőségnek és a Fénynek.”

Nincsen semmi a vágyan kivül, az korlátalan. Mi kör formájában rajzoljuk azt le, vagy négyszög, háromszög formájában, ahogy az fentről leereszkedik a Teremtőtől, vagy alulról a teremtménytől. De ez csak egy általunk elfogadott konvenció, azért, hogy bemutassuk azt a részét a vágynak, amely érdemes a korrekcióra és megfelel a fény megszerzésére. A megszerzési vágy korlátlan, nincsen helye és nincsen vége. Az egész teremtés az vágy, a vágy nélkül nem létezik “hely”.  A helyet a vágy hozza létre. Mivel ez a hely a korrekcióról beszél. Ez a hely fel van osztva körökre, egyenenes vonalakra, vagy más formákra. De a vágynak nincs határa, mint a Malchut Ein Sof.

Ami munkánkban nagyon fontos állandoan, hogy  úgy viszonyuljunk a valósághoz mint a vágynak a helyéhez, azaz sóvárogjunk megvizsgálni  a derékszögeket a korrekció szemszögéből. Ha én látom, hogy minden egy “hely”, azaz a vágy a jelensége a valóságnak: a kövületi, a növényi, az elő és a beszélő szinteken, én csak a vágyat latom. És ezek a vágyak az én saját vágyaim, ahogy az én egom festi le nekem, mintha idegenek és rajtam kivül lennének, és mintha nem tartoznának hozzám. Az egón való dolgozás arról szól, hogy ezeket a vágyakat magamhoz csatoljam. Ahogy én begyüjtöm mindezeket erre a “helyre” ahol a Teremtő megjelenhet, a mi összes valóságunk magamon belül fedeződik fel, rajtam kivül nincsen semmi más. Az összes valóság érzékelése csak a “Hely” – en múlik, ennek a világnak a “Hely” – e.

Mit jelent  a “Tér “vagy “Hely”?

Ez a szikra, amely a Felső világból belerobbant a fizikai valóságba, létrehozva az Univerzumot, egy maga alatti világból, egy kissebb tulajdonságból mint saját maga, azaz a spirituálisból a fizikálisba. Ez hozza létre a “Hely”-et, vagy “Ter” – et. Létrehozza ezt a vágyat, amelyen belül a mi világunk  létezik, ahol érzékeljük ezt.

Milyen határokkal rendelkezik a mi világunk?

Ez egy vágy! Nagyon nehéz erről beszélni, a dimenziókról, a határolról, az Univerzum  határairól. Az Univerzumnak megvan az a “Hely”-e és ennek a betöltése egy vágyrol szólnak. Nekünk távol kell maradnunk mindenfajta geometriai érzékelésekről, könnyebb ha nem zavarodunk össze és csak egy vágyhoz viszonyulunk.

Egyetlen dolog  amit kérünk, a mi vágyunk korrekciója. Minden a mi érzékelésünkben létezik és minden magunkon belül van, rajtunk kivül nem létezik más “Hely”, és ez a mi vágyunk.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.