Dr. Michael Laitman

Senki földje

Kérdés:

Mi sokat beszélünk a Fényekről és edényekről, de nagyon ritkán vizsgáljuk meg a személy saját “én”-jének pontját, mely az edények és Fények között található. Mit jelképez ez a pont?

Válaszom:

Az “én” egyszerűen mint választási pontom létezik, és semmi több annál. Minden más ehhez kapcsolódik, amikor ez a választási pont megkapja mások vágyait, és a beteljesülést a Teremtőtől. Ez a pont olyan, mint a mérleg nyelve, a választás pillanata, az a rész, melyet mi a Tifferet középső harmadának nevezünk. Mindez nem tartozik semmihez: sem a megszerzéshez, sem az adakozáshoz.

A Tifferet felső harmada a felsőhöz tartozik, a Teremtő tulajdonságaihoz, és az alsó harmad pedig a megszerző vágyhoz, a teremtményhez. És lényegében semmi nem található középen, az a senki földje.

Kérdés:

Szóval akkor mi található ott? Végül is a választás nem valamilyen bizonyos kritériumnak megfelelően valósul meg?

Válasz:

Ahogy eljutunk oda, megértjük majd, hogy ez a pont szó szerint “a levegőben lóg”. Mi ebből a pontól növünk egy spirituális személlyé, ez a kezdeti pont mely középen létezik, a Fény (létezés a létezésből), és a vágy (létezés a semmiből) között. Ez a teremtés csodája.

Mi akkor érjük el ezt a pontot, amikor elkezdjük ahhoz kapcsolni az összes vágyakat és Fényeket. És akkor ahogy én ezen vágyak és Fények fölött cselekszem, elérem azt a pontot melyből cselekedhetek. Mindaz nem az edényből vagy a Fényből származik, hanem magából a Teremtő esszenciájából.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,653 seconds.