Dr. Michael Laitman

Tényleg itt a sötétség gyökere

Jul. 3, 2011  10:17

Dr. Michael LaitmanBál HáSzulám, Tíz Szféra Tana 1, “Szómagyarázatok kérdések, válaszok”: 17. kérdés: Micsoda a Sötétség.

Behina Dalet (az adás-kapás negyedik fázisa) a Vágyban, ami nem kapja meg a Felső Fényt, Or Eljon -t a megszorítás /cimcum/ miatt. Ezt tekintjük a sötétség gyökerének, Soresének.
Tehát annak ellenére így van ez, hogy a Cimcum /megszorítás/ a negyedik fázisban saját akaratából jött létre. A negyedik fázis legyőzte saját vágyát a kapásra és azt akarta, olyan legyen, mint a Teremtő, szabad akaratából adó.

Persze a nagy szenvedés miatt mégsem teljesen szabad döntés volt ez. Nem azért volt ez, mert nem volt meg neki a Fény; az egész Végnélküli Fényt megkaphatta. De  akapás miatt rosz érzés járt ezzel.

Tehát a negyedik kapás-fázisban a megvilágítással való betöltődés megmutatja a teljes sötétséget. Innentől ezt jelenti a sötétség szó. Tehát ezt a fázist, amiben a Gazda, a Teremtő adását magamnak elfogadom s érzem magamban a kapást. És élvezem a szeretetét és a jóságát és megkapom, elfogadom ezt a jóságot is meg ennek örömét is – hisz különben az első fázisban maradnánk – , és mégis ezt teljes sötétségként élem meg.
A valóságban semmi nem változik. Mondják, távozik a megvilágítás, a Fény, pedig nem megy sehová. Csak ttól függ minden, hogy tekintek e helyzetre, látom-e a sötétségét.
Egy perccel előbb a legjobb állapotban voltam, boldog voltam a Gazda és ajándékai, táplálékai miatt. örömet kaptam a Teremtő közelségétől és minden általa adott örömmel élni tudtam. Hirtelen épp ebben a helyzetben felfedezem azt, mennyire ellentétesek vagyunk, vagyis megértem végre, hogy ellentétes a formánk, van egy forma-ellentét köztünk, ő csak ad és nem kap, én meg csak kapok és nem adok.Ezért  ismerem fel, hogy ez maga a sötétség és ennél nincsen rosszabb. .
Innen lehet várni, hogy a Nagyobb fokozat lejöjjön az alsóhoz s a sötétség forrása ez a mi világunkban. A sötétség az az érzés, hogy én ellentétes vagyok a Teremtővel, én csak kapok, vevő vagyok, ő csak adó. .
[46729] /geocosmo/
From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/20/2011, Talmud Eser Sefirotényl

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.