Dr. Michael Laitman

A célom vágyakozni

Kérdés

Hogy lehetséges egész nap a Teremtőre gondolni? Hogyan lehet minden pillanatba behozni Őt?

Válasz

A Végtelen Világ Malchutjában vagyunk, amely teljes egészében ki van töltve Fénnyel. Azonban a végtelen, tökéletes állapot helyett, mi a saját minőségeink alapján látunk és érzünk, amely az anyagi világot ábrázolja a számunkra. Ezért ha mi a célra akarjuk irányozni magunkat, és érezni a Végtelen Világot, akkor szükségünk van a környezetünktől a kölcsönös garanciára. A barátok adják nekem az erőt, a vágyat, a folyamosságot, a szorgalmat, és a cél fontosságát.

Végül is egyetlen célom van – birtokolni a megfelelő vágyat, és semmi más. Had érezzem állandóan, hogy nem foglalkozom eleget a Teremtőnek való jócselekedetekkel annyira, amennyire ő foglalkozik velem.

Talán valaki mondhatja, hogy „de én nem tudom, mit ad nekem a Teremtő. Elbírálva ezt az életem által, néha azt mondhatom, jobb lenne, ha semmit nem adna nekem.” Ez igaz. Persze mindenki visszautasít dolgokat, a saját hibáival egyezésben. Ezért a Teremtővel szembeni hozzáállásom csak azon a módon határozható meg, hogy el akarok érni egy állapotot, ahol adakozhatom az irányába.

A pillanatnyi eredmény a Fénynek köszönhető, az erőfeszítésnek, amit időről időre kifejtünk. A Fény elönt minket újra és újra, majd hirtelen ez a ragyogás megteremti a vágyat az emberben.

Nem tudjuk mi az a Lishma, a felébresztés Felülről. De amikor elérkezik, a személy azt mondhatja, „most már tudom, megértettem.” Valaki erőfeszítéseket tesz, mint egy kisgyerek, és az erőfeszítés miatt, egy érzékelést hoz létre. De Ez az érzékelés nem jöhet létre az erőfeszítést megelőzően.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,068 seconds.